Funktion:

Art der Beschäftigung: Vollzeit

Ort: Hoofddorp

Land/Region: Netherlands

Field Sales Manager - Matrix

Professional Products Division

Over L’Oréal

L’Oréal is waar FMCG meets Beauty. We geloven in ‘beauty for all’, dus proberen we voor elke consument de meest relevante producten in de markt te zetten. De beauty consument is veeleisend en de beauty markt is competitief. Om te kunnen beantwoorden aan de voortdurend veranderende vraag, zijn we digital first, merk gericht, dynamisch, innovatief en data driven. Als professional word je bij ons uitgedaagd om iedere dag nieuwe dingen te leren: on the job, via seminars, trainingen, workshops of brainstorm- en sharing sessions. 

De Professional Products Division is er om elke dag meer en meer mensen en consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

Wie ben ik?

Als Field Sales Manager ben je de coach & leidinggevende van een team van 5 regio accountmanagers binnen de kappersbranche van de Professionele Producten Divisie. Je bent de spil in het sales team en eindverantwoordelijk voor het behouden en uitbouwen van de nationale omzet voor ons merk Matrix.

Je bouwt en implementeert samen met het sales team een strategisch plan dat gericht is op de ontwikkeling van verschillende klantgroepen. Dit plan stem je continu af op de merk- en divisiestrategie, dankzij een nauwe samenwerking met de marketing en technische teams. Je hebt een lange termijn visie, ‘challenged’ de status quo en hebt een sterke passie en interesse voor het kappersvak en de branche!

·       Je bent in staat een team te formeren en verder te ontwikkelen. Je weet een winnend team te smeden en je bent een gedreven coach voor de individuele teamleden. 

·       Je leidt de commerciële business strategie voor de merken op regionaal niveau en weet omzet en new business doelstellingen te realiseren.

·       Je helpt de accountmanagers met een accountplan van iedere regio om het maximale resultaat te behalen en in iedere onderhandeling of business opportunity een win-win situatie te creëren.

·       Je bent sterk in het beheren van relaties & netwerken en je weet fijne samenwerkingsverbanden met klanten en prospects te creëren.

·       Je coached en ondersteund het salesteam met de ontwikkeling van de salons door het bieden van onderscheidende services en activiteiten (merchandising, lanceringen, promoties, business- en training programma’s).

·       Je monitort, prioriteert en verbeterd de resultaten van de accountmanagers op basis van vooraf opgestelde KPI’s. Dit zijn zowel kwalitatieve als kwantitatieve doelstellingen.

·       Je stelt in Excel een nauwkeurige forecast en omzetfasering op van de te realiseren doelen.

·       Je zorgt voor een efficiënte communicatie flow tussen de verschillende stakeholders (sales, marketing, technisch, klantenservice, sales support etc.)

·       Je informeert, rapporteert en werkt samen met het management om de resultaten van jouw sales team en regio te verbeteren.

Profiel

De ideale kandidaat voor deze functie is ondernemend, pragmatisch en flexibel.  L’Oréal is een internationale organisatie met korte lijnen; wij zoeken daarom teamplayers die snel kunnen schakelen. Verder zijn uitstekende sociale vaardigheden van belang voor het opbouwen van sterke klant relaties en voor het opbouwen van een intern netwerk.

Must-haves:

·          Afgeronde HBO- of WO opleiding

·          Aantoonbare ervaring met het aansturen en coachen van een team

·          Commerciële ervaring (resultaatgericht, incl. new business) +5 jaar

·          Netwerker, pro-actief en probleemoplossend

·          Empatisch vermogen, flexibel kunnen opstellen en communicatief sterk

·          Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel spreken als schrijven

·          Analytisch vermogen & sterke lange termijn visie

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

En verder vind je bij ons:

·       Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·       Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·       Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·       Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·       Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·       Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden. Je zal gaan samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Marketing, Digital en Finance.

Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!

Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, Chairman van L’Oréal)

Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Benelux te werken?

Check dan onze LinkedIn page: https://www.linkedin.com/company/loréal/life