Función del empleo: Sales

Tipo de puesto: Permanent

Tipo de empleo: Full - Time

Localización: Zwolle

País: Netherlands

Field Sales Manager, regio Noord

Jouw Rol:

Als Field Sales Manager ben je de coach & leidinggevende van een team van 6 regio accountmanagers binnen de kappersbranche van de Professionele Producten Divisie. Je bent de spil in het sales team en eindverantwoordelijk voor het behouden en uitbouwen van de regionale omzet voor onze merken L’Oréal Professionel & Kérastase in de regio Noord-Nederland.

Je bouwt en implementeert samen met het sales team een strategisch plan dat gericht is op de ontwikkeling van verschillende klantgroepen. Dit plan stem je continu af op de merk- en divisiestrategie, dankzij een nauwe samenwerking met de marketing en technische teams. Je hebt een lange termijn visie, ‘challenged’ de status quo en hebt een sterke passie en interesse voor het kappersvak en de branche!

Verantwoordelijkheden:

  • Je bent in staat een team te formeren en verder te ontwikkelen. Je weet een winnend team te smeden en je bent een gedreven coach voor de individuele teamleden. 
  • Je leidt de commerciële business strategie voor de merken op regionaal niveau en weet omzet en new business doelstellingen te realiseren.
  • Je helpt de accountmanagers met een accountplan van iedere regio om het maximale resultaat te behalen en in iedere onderhandeling of business opportunity een win-win situatie te creëren.
  • Je bent sterk in het beheren van relaties & netwerken en je weet fijne samenwerkingsverbanden met klanten en prospects te creëren.
  • Je coached en ondersteund het salesteam met de ontwikkeling van de salons door het bieden van onderscheidende services en activiteiten (merchandising, lanceringen, promoties, business- en training programma’s).
  • Je monitort, prioriteert en verbeterd de resultaten van de accountmanagers op basis van vooraf opgestelde KPI’s. Dit zijn zowel kwalitatieve als kwantitatieve doelstellingen.
  • Je stelt in Excel een nauwkeurige forecast en omzetfasering op van de te realiseren doelen.
  • Je zorgt voor een efficiënte communicatie flow tussen de verschillende stakeholders (sales, marketing, technisch, klantenservice, sales support etc.)
  • Je informeert, rapporteert en werkt samen met het management om de resultaten van jouw sales team en regio te verbeteren.

Competenties:

·         Afgeronde HBO- of WO opleiding

·         Aantoonbare ervaring met het aansturen en coachen van een team

·         Commerciële ervaring (resultaatgericht, incl. new business) +5 jaar

·         Netwerker, pro-actief en probleemoplossend

·         Empatisch vermogen, flexibel kunnen opstellen en communicatief sterk

·         Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel spreken als schrijven

·         Analytisch vermogen & sterke lange termijn visie

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal gaat werken, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. 

En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. In deze functie zal je dagelijks samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Marketing, Digital, Educatie en Finance. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden.

Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!

Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd.


#}