Función Laboral: Ventas & Desarrollo de Negocio

Tipo de contrato: Jornada Completa

Ubicación: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

País: Netherlands

Commercial Director Active Cosmetics Divisie

 

Om een helder beeld te geven van de rol, brengen we graag eerst context aan rondom L’Oréal Nederland en de Active Cosmetics Divisie daarbinnen. Vervolgens zullen we dieper ingaan op de rol.


L’Oréal Nederland

In ons hoofdkantoor in Hoofddorp werken we met ongeveer 440 mensen aan het behalen of uitbouwen van de nummer 1 positie voor onze merken in Nederland. We bewegen ons in dynamische markten, waarbinnen het succes doorgaans afhankelijk is van de mate waarin je erin slaagt om met innovatieve producten in te spelen op de steeds sneller veranderende wensen van de consument.

Om deze reden lanceren wij maandelijks nieuwe, innovatieve producten binnen product categorieën als skincare, haircare, coloration, make-up en fragrances. Onze overtuigende marketing campagnes, sterke strategische relaties met onze klanten en een ijzersterke distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen. Onze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal. Voor de rol van Commercial Director zullen we nu inzoomen op de Active Cosmetics Divisie. De overige divisies worden onderaan de vacature verder toegelicht.


Active Cosmetics Divisie

De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid. Met sterke merken als Vichy, La Roche-Posay en SkinCeuticals richten wij ons op elk type consument; mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities, mensen die tekenen van huidveroudering tegen willen gaan en mensen met een gevoelige huid. Dit gebeurt wereldwijd in gezondheidszorgkanalen als apotheken, dermatologische klinieken en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken, een nauwe link met professionals als dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s werelds nummer één positie in dermo cosmetica.

Om onze toppositie in de markt te behouden werken we met ambitieuze mensen, die sterke waarden hebben en een visie op hun vakgebied. Mensen die professioneel kritisch zijn op de status quo, kansen herkennen en risico’s durven te nemen. Wij zoeken leiders die een stap harder willen lopen om het verschil te maken in uitdagende markten. Kortom, wij zoeken talent.

 

De Rol

Als Commercial Director rapporteer je direct aan de General Manager van de divisie en ontwikkel en implementeer je de commerciële strategie per kanaal voor het klanten portfolio. Je zal de commerciële organisatie aansturen, die bestaat uit twee onderdelen:

·         Eén Field Sales Manager met een team van 12 sales vertegenwoordigers,

·         Een divers team van direct reports, bestaande uit Account Management, Business Development en retail & design.


Verder:

·         Ben je omzet- en budgetverantwoordelijk voor de commerciële afdeling van de divisie.

·         Manage je de specifieke routes naar de markt zo efficiënt en effectief mogelijk. Denk hierbij aan het onafhankelijke kanaal, groothandel, webshops en ketens.

·         Zorg je ervoor dat de klant altijd centraal staat: je bouwt sterke relaties met het top management van de klanten (en onafhankelijke klanten) om zoveel mogelijk strategische alignement te creëren.

·         Bouw je een efficiënte multifunctionele interne organisatie, die effectief gespiegeld is aan de organisatie van de ketens/klanten.

·         Ontwikkel je jouw team en streef je naar een ‘culture of excellence’ waarin iedereen het best uit zichzelf kan halen.


Jouw profiel

Professionele competenties

·         Ervaring met resultaatverantwoordelijkheid met betrekking tot omzet en sales kosten.

·         Gedegen ervaring met aansturen van teams alsmede ervaring met field teams (sturen op afstand).

·         Het monitoren van business drivers (KPI structuur), forecast, omzet cijfers, marktaandelen etc.

·         Gedegen kennis van de actuele marktsituatie, consumenten inzichten en competentie.

·         Helikopter view op divisie niveau.

·         Ervaring in het ontwikkelen van de strategische visie voor een commerciële afdeling en bijbehorende distributie.

·         Uitstekende onderhandelaar, bruggenbouwer om relaties te versterken (intern en extern).

·         Specialist op het gebied van klant specifieke aanpak (jaargesprekken).


Persoonlijke competenties

Inspireert en motiveert teams en medewerkers om het beste uit zichzelf te halen.

Ondernemend van aard, nieuwsgierig.

Teamspeler, gedegen samenwerking met overig disciplines binnen de divisie.

Winnaars mentaliteit, ziet en of creëert kansen.


Onze ideale kandidaat voldoet aan de volgende eisen:

·         Afgeronde WO opleiding

·         Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel spreken als schrijven

·         Teamplayer

·         Communicatief sterk

·         Flexibel


Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.


En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van marketing en communicatie.


Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!


Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)

 

 


 Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal. Bovenstaand zijn we reeds ingegaan op de Active Cosmetics Divisie. Hierbij een korte beschrijving van de andere 3 divisies:


De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarktkanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie – NYX Cosmetics


L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

De merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren - Urban Decay - Clarisonic - Shu Uemura - Viktor & Rolf - Diesel - Cacharel - Helena Rubinstein - Maison Martin Margiela.


De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: L'Oréal Professionnel, Kérastase - Redken - Matrix - Pureology - Decleor - Shu Uemura Art of Hair - Mizani – Carita – Decléor.


Deze divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.


Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op de carrière site: https://careers.loreal.com/en/locations/europe/careers-in-netherlands

En check Instagram: https://www.instagram.com/lorealnl/