Función del empleo: Digital

Tipo de puesto: Permanent

Tipo de empleo: Full - Time

Localización: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

País: Netherlands

Trade Marketeer E-CommerceOm onze positie bij de E-Commerce klanten in Nederland verder te versterken gaan we binnen de Luxe Divisie ons E-Commerce team uitbreiden. Hiervoor zijn wij op zoek naar een Trade Marketeer E-Commerce.

Deze functie valt binnen het Trade Marketing team, dat verder bestaat uit de drie (offline) Trade Marketeers en een stagiair. Je rapporteert aan de Trade Marketing Manager die op zijn beurt rapporteert aan de Market Director Luxe Nederland.


Jouw doel is om bij onze E-Commerce klanten:

 • meer consumenten te leiden naar onze merken en producten (traffic)

 • onze merken op een gedifferentieerde wijze neer te zetten bij onze klanten (branding)

 • consumenten sneller en makkelijker laten kiezen voor onze merken en producten (conversie)

 • hogere gemiddelde orderwaarde te creëren voor de L‘Oréal producten (basket value).

 • consumenten vaker te laten terugkomen (loyalty).


Uiteraard met als uiteindelijke doel de doorverkoop te vergroten en de sales verder te versnellen op korte en lange termijn.Hiervoor zul je als Trade Marketeer E-Commerce de volgende verantwoordelijkheden krijgen:

 • Product pagina’s, search, navigation en filtering perfectioneren en reviews & ratings verhogen op basis van de laatste inzichten en de mogelijkheden van de klant

 • scherp hebben van de ontwikkelingen en mogelijkheden bij de E-Commerce klanten op basis van de beschikbare web data, sell out data en concurrentieontwikkelingen

 • het aanbod van betere product alternatieven of het aanbieden van aanvullende producten verder verbeteren bij onze klanten

 • Coördineren dat product omschrijvingen SEO zijn opgesteld door de marketeers, zowel o.b.v. populaire SE algoritmen als voor retailer specifieke search navigatie

 • Het herkennen van trends en spotten van kansen voor onze merken/ producten

 • L’Oréal Luxe momenten (zoals Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas en uiteraard: Kerst) optimaal opspelen op de E-Com platforms van onze klanten

 • Consumer activaties en product lanceringen zo groot mogelijk maken bij de klanten.

 • Klant media inzetten op een verantwoorde wijze, gericht op ROIVoor deze functie zul je veel communiceren en afstemmen met collega’s uit andere vakgebieden binnen L’Oréal en bij de klant. De meeste contacten zul je hebben met:

 • Ons eigen digital team (dotted line naar de Digital Manager Luxe)

 • De digitale teams van onze klanten

 • De marketeers van onze Luxe merken

 • Jouw collega’s binnen het Trade Marketing team

 • De E-commerce Key Account Manager en andere Account ManagersWelke eigenschappen en opleiding heb je nodig voor deze functie:

 • Afgeronde relevante WO-opleiding, bijvoorbeeld Bedrijfskunde of Marketing Management

 • Ten minste 1 jaar relevante werkervaring (dus met E-Commerce of Online Merchandising)

 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift. Frans is een pre

 • Passie voor E-Commerce en digital

 • Brede functionele oriëntatie: digital, marketing en commercieel.

 • Analytisch als het kan, pragmatisch als het moet.

 • Projectmatig werken. Zelfstandig en pro-actief.
Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.


En verder vind je bij ons:

 • Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

 • Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

 • Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

 • Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

 • Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden. Je zal gaan samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Marketing, Digital en Finance.Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op onze carrière site: https://careers.loreal.com/global/en/netherlands

En check Instagram: https://www.instagram.com/lorealnl/Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal:


De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarkt kanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie en NYX Cosmetics


L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

Een aantal merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren en Urban Decay


De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: L'Oréal Professionnel - Kérastase - Redken - Matrix - Biolage R.A.W. - Pureology - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Carita en Decléor.


De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorg kanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche-Posay en SkinCeuticals.


De divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.#}