Función Laboral: Recursos Humanos

Tipo de contrato: Jornada Completa

Ubicación: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

País: Netherlands

HR Manager RetailStandplaats:     Hoofddorp (60%) en rest van Nederland (40%)

Betrekking:       fulltime (40 uur) 

De Rol

De retail activiteiten van L’Oréal Nederland zijn onderdeel van retail als strategisch speerpunt binnen de L’Oréal Group. Dit betekent dat het aantal retail werknemers binnen L’Oréal Nederland sterk is toegenomen over de afgelopen jaren en dit in de komende jaren nog verder zal toenemen. Deze retail populatie binnen L’Oréal Nederland bestaat uit beauty advisors, (assistent) store managers, floor managers, educators en retail managers.

 

Vanwege deze ontwikkelingen is binnen het HR Team de behoefte ontstaan om alle HR gerelateerde zaken rondom retail onder te brengen bij één HR Manager Retail.

 

 

Verantwoordelijkheden:

 

In eerste plaats ben je als HR Manager Retail verantwoordelijk voor het volledige proces rondom de in-, door- en uitstroom van al ons retail personeel. Dit betekent ook dat je het eerste aanspreekpunt bent voor de retail populatie, wat betreft alle HR gerelateerde zaken, zoals verzuim, functioneren en beoordelen, coaching, vacatures, etc.

 

Naast de rol als HR generalist, zal je nauw komen samen te werken met een collega binnen het HR team die zijn/ haar focus heeft op één van de andere specifieke HR disciplines:

 

Werving en selectie: je wordt eindverantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren en onboarden van retail talenten voor onze merken. Deze strategie geef je grotendeels zelf vorm en integreer je samen met de Talent Acquisition Manager in de bestaande situatie.

 

Ontwikkeling: Uiteraard is er al een methode voor het functioneren en beoordelen van de retail populatie, maar deze kan voortdurend worden geoptimaliseerd. Daarnaast zal je, in samenwerking met het Learning & Development team, passende trainingsprogramma’s en ontwikkelplannen opstellen voor alle werknemers binnen de retail populatie.

 

Compensatie: In samenwerking met de Compensations & Benefits Manager monitor je doorlopend de benchmarks van alle retail functies, om ervoor te zorgen dat wij competitief blijven belonen.

 

De rol speelt zich voor 60% op het hoofdkantoor in Hoofddorp af en voor 40% in het veld.

 

 

Jouw profiel

Onze ideale kandidaat voldoet aan de volgende wensen:

·         HR Manager/ generalist met ten minste 5 jaar werkervaring in HR, waarvan ten minste 3 in een retail omgeving

·         Afgeronde WO opleiding

·         Een sterke professional met ondernemend vermogen;

·         Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel spreken als schrijven

·         Analytisch vermogen en oog voor detail

·         Teamplayer, communicatief sterk en flexibel

 

 

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal gaat werken, krijg je een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

 

En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

 

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van zowel HR als retail.

 


 

Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!

 

 

Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

 

 

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)

 

 

 


Over L’Oréal

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de beauty business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Met onze prachtige merken en producten bieden we beauty aan voor iedere consument; ons motto is dan ook “Sharing beauty with all”.


We bewegen ons in dynamische markten, waarbinnen het succes doorgaans afhankelijk is van de mate waarin je erin slaagt om met innovatieve producten in te spelen op de wensen van de consument. Om deze reden lanceren wij zelf ook maandelijks nieuwe, innovatieve producten binnen product categorieën als skincare, haircare, coloration, make-up en fragrances. Dit maakt onze business strategisch en impactvol.

 

Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar om 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat met ons diverse productportfolio we kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Garnier, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY.L’Oréal Nederland

In ons hoofdkantoor in Hoofddorp werken we met ongeveer 450 mensen aan het behalen of uitbouwen van de nummer 1 positie voor onze merken in de Nederlandse markt. Onze overtuigende marketing campagnes, sterke strategische relaties met onze retail partners en een ijzersterke distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen.

 

Om onze toppositie in de markt te behouden hebben we ambitieuze mensen nodig, met sterke waarden en visie op hun vakgebied. Mensen die professioneel kritisch zijn op de status quo, kansen herkennen en risico’s durven te nemen. Wij zoeken mensen die een stap harder willen lopen om het verschil te maken in uitdagende markten. Kortom, wij zoeken talent.Divisiestructuur

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 

 

De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarktkanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie – NYX Cosmetics

 

L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

De merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren - Urban Decay - Clarisonic - Shu Uemura - Viktor & Rolf - Diesel - Cacharel - Helena Rubinstein - Maison Martin Margiela.

 

De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: Kérastase - Redken - Matrix - Pureology - Decleor - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Essie – Carita – Decléor.

 

De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorgkanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche-Posay – SkinCeuticals.

 

Deze divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.

 

Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op de carrière site: https://careers.loreal.com/en/locations/europe/careers-in-netherlands

En check Instagram: https://www.instagram.com/lorealnl/