Función del empleo: Sales & Business Development

Tipo de puesto: Permanent

Tipo de empleo: Full - Time

Localización: Hoofddorp

País: Netherlands

Key Account Manager (Professionele Producten Divisie)


Jouw Rol

Als key Account Manager van de Professionele Producten Divisie ben je multibrand verantwoordelijk voor de belangrijkste en grootste klanten van de divisie. Je bent constant bezig met zowel intern als exten stakeholder management waarbij het je doel is om win-win situaties te creëren. Onze klanten zijn kappersketens waarbij je hoofzakelijk contact hebt met het management deze organisaties.

Je bent verantwoordelijk voor zowel de commerciële resultaten als het ontwikkelen van de verschillende merken in de salons. In samenwerking met de marketing, educatie, digital en trade marketing teams ontwikkel je strategische jaarplannen die je voorlegt aan de klant en samen uitrolt. We zoeken iemand met sterke commerciële ervaring, die analytisch vaardig is en gevoel heeft voor onze business.

 


Verantwoordelijkheden

·         In samenwerking met de verschillende interne afdelingen een jaarplan per klant samenstellen en deze samen met de klant uitvoeren (denk hierbij aan; educatieplanning, lanceringsplan, trade marketing activiteiten).

·         Maandelijks omzetcijfers analyseren en rapporteren aan klanten, en op basis hiervan een actieplan maken.

·         Nieuwe lanceringen introduceren bij klanten en d.m.v. een tailor made plan succesvol inverkopen.

·         Focus op ‘new business’ waarbij je verantwoordelijk bent voor de coördinatie van merk- en educatie presentaties, het opstellen van contractvoorstellen (waarbij je werkt vanuit een P&L) en de onderhandelingen.

·         Dagelijkse operationele taken zoals het maken van orders, informatie delen met klanten, en ad hoc problemen oplossen (zoals leverproblemen, out of stocks, etc). Jouw profiel

Onze ideale kandidaat voldoet aan het volgende profiel:

·         Afgeronde HBO of WO opleiding

·         Commerciële en marketing ervaring +/- 5 jaar

·         Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel spreken als schrijven

·         Resultaatgericht

·         Probleem oplossend

·         Communicatief sterk

·         FlexibelEen dag uit het leven van de Key Account Manager

Wanneer je op kantoor aankomt, begin je de dag doorgaan met je collega’s met een kopje koffie in onze koffiebar. Je spot een spoedverzoek van één van je klanten in je mail, waar je snel op reageert, zodat zij ook weer verder kunnen.

Vervolgens analyseer je de sell in cijfers van de maand ervoor. Eerst bekijk je in grote lijnen welke klanten het goed en minder goed hebben gedaan, waarna je dieper ingaat op de prestaties per merk, per lancering, etc. Je kijkt hoe je klanten zijn gegroeid t.o.v. die maand het jaar ervoor en of de klanten y.t.d. op schema lopen om de voorspelde jaaromzet te behalen. De belangrijkste conclusies bespreek je met de verschillende Brand Managers en waar nodig denk je samen na over een actieplan. Per mail deel je vervolgens de resultaten en de bijbehorende conclusies met je klant.

Na de lunch vertrek je richting je grootse klant voor een maandelijkse update. Van te voren heb je een agenda met elkaar gedeeld, dus je gaat goed voorbereid de meeting in. Je bespreekt hoe de business gaat, maar deelt ook welke lanceringen eraan komen en wat dit betekent voor de betreffende klant. Daarnaast deelt de klant wat er bij hen speelt en denk je met hun mee hoe je vanuit de merken nog betere ondersteuning kunt bieden.

Aan het einde van de middag schuif je aan bij een interne meeting van Kérastase, waarin er wordt nagedacht over de komende lanceringen en merkstrategie van de komende maanden. Je denkt hierin mee en bespreekt hoe de lanceringen het best bij jouw klanten geïntroduceerd kunnen worden.Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal gaat werken, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. In deze functie zal je dagelijks samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Marketing, Digital, Educatie en Finance. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden.Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)#}