Función Laboral: Ventas & Desarrollo de Negocio

Tipo de contrato: Jornada Completa

Ubicación: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

País: Netherlands

Field Sales Manager

 

L’Oréal Nederland

In ons hoofdkantoor in Hoofddorp, op een steenworp van Amsterdam, werken we met ongeveer 420 mensen aan het behalen en vasthouden van de nummer 1 positie voor onze merken in de Nederlandse markt. We bewegen ons in dynamische markten, waarbinnen het succes doorgaans afhankelijk is van de mate waarin je erin slaagt om met innovatieve producten in te spelen op de wensen van de consument. Om deze reden lanceren wij zelf ook maandelijks nieuwe, innovatieve producten binnen productcategorieën als skincare, haircare, coloration, make-up en fragrances.


Onze overtuigende marketing campagnes, sterke strategische relaties met onze retail partners en een ijzersterke distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen.


Om onze toppositie in de markt te behouden hebben we ambitieuze mensen nodig, met sterke waarden en visie op hun vakgebied. Mensen die professioneel kritisch zijn op de status quo, kansen herkennen en risico’s durven te nemen. Wij zoeken toekomstige leiders die een stap harder willen lopen om het verschil te maken in uitdagende markten. Kortom, wij zoeken talent.


De Rol

Voor de Luxe Divisie zijn we opzoek naar een Field Sales Manager, die werkzaam zal zijn op ons hoofdkantoor in Hoofddorp.

De Field Sales Manager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de commerciële retail strategie, teneinde bij te dragen aan de merkengroei en sales en cross-category business doelen. Je zal verantwoordelijk zijn voor het managen en ontwikkelen van het Field Sales Team, om een continue ontwikkeling van hun expertise en knowhow te verzekeren. 

Als Field Sales Manager zal je:

 • De commerciële retail strategie toepassen en stimuleren om sell-out sales targets te behalen;
 • Garant staan voor het imago en het beleid van onze luxe merken;
 • Maandelijks monitoren van de sell-in/out voor de voornaamste accounts;
 • Het Field Sales Team managen; de ontwikkeling van hun expertise en knowhow blijven stimuleren, ze motiveren door ze te inspireren en door het implementeren van organisatorische veranderingen;
 • Meereizen met het salesteam (ca 40% van je tijd) om contact te houden met de winkelpunten, de markt en het team.
 • Regionale targets opstellen en volgen, alsmede het in werking stellen van middelen die de motivatie verhogen;
 • Trade activiteiten, merchandising en sales trainingen opzetten. Verantwoordelijk zijn voor de levering van succesvolle diensten en het monitoren van hun regionale prestaties.
 • Het stimuleren van nauwe samenwerking tussen de sales force en sales & business management en het informeren van de organisatie over ontwikkelingen in de markt;
 • Onderhouden van een nauwe samenwerking tussen de field salesforce en de diverse interne stakeholders zoals general management, (trade)marketing, KAM’s en training.
 • De sparringpartner zijn voor zowel de fieldforce als het hoofdkantoor;
 • De prestaties van onze merken monitoren gezamenlijk met de retail partners en indien nodig alternatieve strategieën ontwikkelen;
 • Verantwoordelijk voor diverse A+ klanten: afstemmen jaarafspraken, business planning (sell-in/out), etc.

 

Jouw profiel
We zijn opzoek naar kandidaten met minimaal 4 jaar werkervaring in een FMCG organisatie, iemand die bij voorkeur de rol van Field Manager, Retail Manager of Business Development Manager heeft gehad. Verder ben je:

 • In het bezit van een Bachelor of Master diploma;
 • Ervaring in Field- Retail of Account Management binnen een retailomgeving (dit is een absolute must voor deze rol);
 • Iemand die het leuk vindt om in teams te werken en die sterke interpersoonlijke en communicatieve skills heeft;
 • Iemand die een sterke drive heeft en een doelgerichte mentaliteit;
 • Iemand die het leuk vindt om in een snelle omgeving te werken waar hoge kwaliteitsstandaarden zijn;
 • Iemand die zowel Nederlands als Engels vloeiend kan spreken.

Je zal plezier hebben in werken bij L’Oréal als je:

 • Een innovatieve en out-of-the box denker bent die traditionele methoden wil verbeteren;
 • Ondernemend bent, graag initiatief neemt en gewillig bent om verschil te maken;
 • Gepassioneerd bent om de mensen om je heen te inspireren;
 • Je snel en gemakkelijk kunt aanpassen aan een nieuwe uitdagende omgeving.

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van marketing en communicatie.


Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!


Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)

 

 


Over L’Oréal

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol.


Vandaag de dag gebruiken een miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar een miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat met ons diverse productportfolio we kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Kiehl’s, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY.


Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 


De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarkt kanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie – NYX Cosmetics


L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

De merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren - Urban Decay - Clarisonic - Shu Uemura - Viktor & Rolf - Diesel - Cacharel - Helena Rubinstein - Maison Martin Margiela.


De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: Kérastase - Redken - Matrix - Pureology - Decleor - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Essie – Carita – Decléor.


De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorg kanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche-Posay – SkinCeuticals.


Deze divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.


Voor meer informatie over L’Oréal, neem een kijkje op onze website: http://www.loreal.com/