Función del empleo: Sales & Business Development

Tipo de puesto: Permanent

Tipo de empleo: Full - Time

Localización: Hoofddorp

País: Netherlands

Revenue Growth Manager
Jouw Rol

Voor de Consumenten Producten Divisie van L’Oréal Nederland zoeken we een Revenue Growth Manager. In deze rol ben je een spin in het web tussen de verschillende afdelingen binnen de divisie. Denk hierbij aan Sales, Business Development, Controlling en Marketing. We zoeken iemand die analytisch en probleemoplossend sterk is aangelegd, die voor zijn mening uit durft te komen en goed kan samenwerken met verschillende stakeholders. 


Het doel van deze rol is om de winstgevendheid te verbeteren, door te focussen op de 4 pijlers binnen RGM (promotion management, brand pricing, pack price architecture en mix management), deze te optimaliseren waarbij tegelijk de doelstellingen van de retailer niet uit het oog verloren mogen worden.


In deze rol ben je verantwoordelijk voor de RGM-implementatie en -integratie binnen de Consumenten Producten Divisie:

·         Als onderdeel van onze Category Growth Cycle werk je met de categorie teams aan het vaststellen van de groei-initiatieven per categorie aan de hand van de 4 pijlers waar je richtlijnen voor opstelt:

o   Promotion Management: het advies aan de organisatie in vaststelling van de promotiestrategie per categorie; op basis van promotie efficiëntie analyses, de merkstrategie en consumenten inzichten.

o   Brand Pricing: Je maakt de doorvertaling van de categorie- en merkstrategie naar een prijsstrategie voor ons assortiment waarbij je de concurrent prestaties monitort.

o   Pack Price Architecture: Je stelt business cases op en geeft advies aan de organisatie met betrekking tot de formatstrategie per merk en launch pricing.

o   Mix Management: Je analyseert de juiste mix voor onze merken op het gebied van kanaal en klant distributie strategie, waarbij je de klant Trade Terms structuur meeneemt. Je hebt een sterk begrip van de dynamiek van retailers, growth drivers en consumenteninzichten

·         Het aan- en bijsturen van de implementatie van de RGM-initiatieven en de communicatie hiervan aan de organisatie, counterparts en management.

o   Je stelt rapportages op om de status te monitoren en beveelt verdere vervolgacties aan

·         Toezicht houden op juiste prioritering van zakelijke verzoeken en zorgen voor continue verbetering van de procesefficiëntie.

·         Bij te dragen aan de opbouw van internationale RGM-community (o.a. door het delen van best practices)

Kortom, een analytische en zeer strategische rol in het hart van onze business!Jouw profiel

Onze ideale kandidaat voldoet aan de volgende eisen:

·         Afgeronde WO-opleiding

·         3-5 jaar relevante werkervaring (waarvan 1-2 jr consultancy ervaring een pré is)

·         Analytisch sterk

·         Bewezen ervaring in het simplificeren en oplossen van complexe vraagstukken

·         Vloeiend in Nederlands en Engels

·         Sterke interpersoonlijke, communicatie- en presentatievaardigheden

·         Expert level in MS Excel/Power BI

·         In staat om zelfstandig te werken en een goede teamspeler te zijn

·         Proactief en vindingrijk

·         Gestructureerd

·         FlexibelEen dag uit het leven van de Revenue Growth manager:

Zodra je op kantoor bent, start je de dag met een kopje koffie van de koffiebar. Aangezien we de nieuwste doorverkoopdata hebben ontvangen, draai je een update van de promotietool per retailer voor onze merken in de Skincare categorie. Je analyseert de data en resultaten van de laatste promoties en de deelt de inzichten met de Accountmanager, Business planner en Retail brand manager, met daarbij het advies hoe wij onze planning kunnen optimaliseren. Daarna sluit je aan bij de 2-wekelijkse categorieteam meeting van het Haircare team, om een update te geven over de analyse dit je hebt opgezet om de impact van een formaat wijziging door te voeren binnen Shampoo. Het resultaat van de meeting is dat je een business case opzet om de impact in kaart te brengen. 


Na de lunch blijf je zitten in ons vernieuwde bedrijfsrestaurant om met de Account Manager Haircare van Kruidvat een aantal scenario’s door te spreken waarbij jullie de promotieplanning simuleren. Dit om samen het resultaat in Sell out voor onze merken en de winstgevendheid te optimaliseren.

De middag heb je verder ingepland om de aan de presentatie te werken voor de ‘management decision meeting’ waarbij deze week een update voor de Make-up prijs positionering op de agenda staat en je sluit je de dag af met het beantwoorden van ‘ad hoc’ vragen van o.a. Accountmanagers en de Retail brand managers.Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.


En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden. Je zal gaan samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Supply Chain, Marketing, Digital en Finance.Nieuwsgierig?

Ben jij klaar voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)

#}