Función Laboral: Ventas & Desarrollo de Negocio

Tipo de contrato: Jornada Completa

Ubicación: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

País: Netherlands

Young Graduate - Sales

 

Over L’Oréal
L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is een van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeel in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 27 merken voldoen we aan de verschillende consument behoeften en we geloven dat met ons diverse product portfolio we kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering.

 

L'Oreal in Nederland

In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 420 mensen om te streven naar een nummer 1 positie voor al onze merken in de Nederlandse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij 53 miljoen producten per jaar. 

 

Wat zoeken wij?
Om onze toppositie in de markt te behouden, zijn we op zoek naar ambitieuze mensen, met sterke overtuigingen en ideeën. Mensen die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die graag “the extra mile” gaan en het verschil willen maken.

 

“A company is not walls and machines, it’s people, people and people”

(Eugène Schueller, founder of L’Oréal)

 

Beschrijving

Als Junior Sales Professional start je binnen één van onze sales teams binnen onze Consumenten Producten Divisie. In deze rol zal jij verantwoordelijk zijn voor:

                    De voorbereiding en organisatie van de administratieve follow-up en het drijven van de verkoop (sales targets, verkoopgebieden, informatiesystemen, evenementen, etc.);

                    De Sales Force informatiesystemen;

                    Het verzamelen van de gegevens ingevoerd door de sales force;

                    Het verzorgen voor de nodige follow-up en informatie voor de organisatie of zakelijke bijeenkomsten (regionaal, nationaal);

                    Het voorzien van de sales force van de geschikte middelen en materialen om hun doelstellingen (verkooppunten, bijsluiters, enz.) te bereiken;

                    Zorg dragen voor budgettaire controle van het sales team;

                    Jij bent in deze rol het belangrijkste aanspreekpunt voor regionale en business managers voor de commerciële activiteiten in het veld.

 

Profiel
Jij:

·         Hebt een passie voor Sales en een sterke affiniteit met de dynamiek van de FMCG

·         Beschikt over een sterk analytisch vermogen en hebt oog voor detail

·         Hebt (bijna) een WO opleiding afgerond.

·         Bent actief geweest naast je studie

·         Hebt ervaring met Excel (sterke affiniteit met cijfers)

·         Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

·         Hebt stage gelopen (bij voorkeur binnen FMCG)

 

Daarnaast:

·         Ben je communicatief sterk en werkt graag in teamverband

·         Ben je flexibel en houdt van uitdagingen

·         Ben je nieuwsgierig en ondernemend

·         Denk je out-of-the-box

·         Ben je inventief in het vinden van oplossingen

·         Schrik je niet af van veel verantwoordelijkheid

·         Streef je altijd naar verbetering, efficiëntie en optimalisatie  

 

Wat bieden wij?
Als je bij L’Oréal start, krijg je eigen verantwoordelijkheden vanaf de eerste dag. Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde collega’s en met managers die jou stimuleren het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar gezelligheid, naast serieus werk, fundamenteel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.

 

Jouw ontwikkeling in het Young Graduate Program

Wij breken met de trend van vastomlijnde en generieke traineeships; omdat wij geloven dat iedere carrière uniek is. Daarom bieden wij elke nieuwe werknemer een individueel afgestemd Follow up & Integration Track (FIT) aan. Dit bestaat uit een uitgebreid introductieprogramma waarin je L´Oréal als organisatie goed leert kennen. Verder wijzen wij jou een mentor toe buiten jouw eigen team en maken we voor jou een individueel relevant trainingsprogramma. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op ons hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Na jouw individuele FIT programma ben jij in staat om als echte professional je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten op te bouwen.

 

Kortom: bij L’Oréal ga je snel groeien en je verder ontwikkelen. Wij bieden:

                    Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s

                    Goede doorgroeimogelijkheden, zowel binnen als buiten je huidige vakgebied, zowel in Nederland als internationaal

                    Een competitief en aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder winstdeling, gunstige pensioenregeling, collectieve zorgverzekering, etc.)

                    Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten

                    Personeelsvoordeel op producten

                    Online development mogelijkheden voor thuis en op het werk

 

Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

 

A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)

 

Sollicitatieprocedure

 

Eerste ronde:       CV selectie           

Tweede ronde:    Interview met Recruitment

Derde ronde:       Interview met de Group Account Manager en de HR director

 

Elk ronde zal bepalend zijn of jij door mag naar een volgende ronde. Bij het positief doorlopen van alle rondes zal aan jou een contract worden aangeboden.