Fonction professionnelle: Sales

Type de poste: Permanent

Type de contrat: Full - Time

Site: Hoofddorp

Pays: Netherlands


Account Manager
 Albert Heijn en Picnic 

(Consumenten Producten Divisie)Voor onze Consumenten Producten Divisie zijn wij op zoek naar een Account Manager.


Als Account Manager bij L’Oréal ben je verantwoordelijk voor de samenwerking met één van onze strategische retailers en draag je zorg voor de lange termijn strategie om de zichtbaarheid en het resultaat van onze aansprekende merken (onder meer L’Oréal Paris, Garnier, Maybelline) te vergroten. 


De positie is zowel strategisch als hands-on: samen met jouw counterparts op het hoofdkantoor van Albert Heijn en Picnic maak je het verschil door samen groei te realiseren in de diverse categorieën (Haircare, Skincare en Styling) in zowel Nederland als België. Dit door het bedenken en uitvoeren van 360 graden activaties, onder meer op het gebied van assortiment, schap, promotie, CRM, media en online. Tegelijkertijd overzie je het logistieke proces, beheer je de uitgaven binnen de P&L én draag je eindverantwoordelijkheid voor de afspraken in het contract. Kortom, de ideale afwisseling tussen strategie, ondernemerschap en multifunctionele samenwerking.


Verantwoordelijkheden

·         Onder leiding van de Group Account Manager werk je samen met de andere accounts aan een gezamenlijk business plan;

·         Bouw accurate forecasts en behaal de resultaten; omzet, marktaandeel en winst;

·         Leid de account- of categorieonderhandelingen. 

·         Ontwikkel een actie plan om je strategie te implementeren;

·         Verzeker de uitvoering en monitor constant de ontwikkelingen op winkel niveau en sell-out. Wanneer dit nodig is zorg je voor aanpassing in je plan;

·         Handel als de expert op je account en zorg voor een ‘retailer-centric’ account planning proces, waarbij je zoveel mogelijk overeenstemming creëert in je eigen - en het business plan van je retailer;

·         Bouw aan een sterke relatie met het category management team en andere stakeholders bij je retailer;

·         Werk nauw samen met de andere afdelingen binnen de consumenten divisie (Logistiek, Business Planning, Catman, Finance en Marketing). Zorg dat L’Oréal (vanuit de verschillende stakeholders) een eenduidige en consistente boodschap naar de klant communiceert.


Profiel

De ideale kandidaat voor deze functie is ondernemend, pragmatisch en flexibel. De Account Manager voert mede de onderhandelingen op het account, dus commerciële ervaring en analytische vaardigheden zijn een must. L’Oréal is een internationale organisatie met korte lijnen; wij zoeken daarom teamplayers die snel kunnen schakelen. Verder zijn uitstekende sociale vaardigheden van belang voor het opbouwen van sterke klant relaties en voor het opbouwen van een intern netwerk.


Must-haves:

·         Ten minste 5-6 jaar werkervaring in Sales / Account Management binnen een FMCG-leverancier; je hebt meermaals complexe onderhandelingen gevoerd met een grote retailer

·         Gezien de complexiteit van de functie is een afgeronde WO Master een vereiste 

·         Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

·         Sterke analytische vaardigheden. Het maken van een analytische test maakt onderdeel uit van het selectieproces.


Een dag uit het leven van een Account Manager bij L’Oreal


* Zodra je op kantoor bent bestudeer je folders van deze week en analyseer je de sell out gegevens van de afgelopen week. In de teammeeting die volgt bespreek je de omzetresultaten en jouw (aanvullende) plannen om de doelstellingen te gaan realiseren.

* Daarna heb je overleg met de Retail Brand Manager van L’Oreal om door te spreken wat nodig is om de nieuwste lancering perfect te presenteren op zowel de winkelvloer als de webshop van jouw klant.  

* Vervolgens heb je een call met de inkoper van de klant om de laatste specificaties en voorwaarden van het promotie- en activatieplan in de komende 6 maanden door te nemen. Je spreekt af om het plan tot eind jaar volgende week te presenteren op het hoofdkantoor van de klant.

* Na de lunch in het nieuwe L’Oréal restaurant blijf je nog even zitten met het multifunctionele team om de lange termijn groeistrategie van jouw categorieën te bespreken en aan te geven welke rol jouw klant daarin kan spelen. Je vertaalt de wensen van de klant effectief door naar mogelijkheden binnen L’Oreal. Je vertaalt de mogelijkheden door naar een concreet actieplan voor jouw klant.

* In de middag bespreek je de laatste forecast en planning met het Business Planning team. Je analyseert kansen en mogelijke bedreigingen in jouw planning, zowel op het gebied van producten als ook omzet, en past de planning waar nodig aan.

* Aan het eind van de dag heb je nog een uur gereserveerd staan om je accountplan voor volgend jaar voor te bereiden. De aanscherpingen die je wilt maken onderbouw je door de juiste analyses en aanbevelingen vanuit de diverse stakeholders.


Diversiteit

Bij L'Oreal maken wij geen onderscheid in leeftijd, geslacht of etniciteit: 


“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers 

and it enables us to develop and market products that are relevant”

(Jean-Paul Agon, chairman van L’Oréal)


Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde mensen en management dat jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar fun, naast serieus werk, essentieel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.


Sollicteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!


#}