Fonction professionnelle: Sales & Business Development

Type de poste: Permanent

Type de contrat: Full - Time

Site: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

Pays: Netherlands

Account Manager (Luxe Divisie)Functieomschrijving

Voor onze Luxe divisie zijn we op zoek naar een Account Manager die medeverantwoordelijk wordt voor een van de grootste cosmetica ketens in Nederland. Hiernaast ben je verantwoordelijk voor de department stores in Nederland: Bijenkorf en Hudson’s Bay.

Als Account Manager richt je je op de globale ontwikkeling van L’Oréal Luxe in Nederland. Je ontwikkelt hierop een visie en beleid, met als doel de presentatie en het resultaat van onze merken te vergroten bij de retailer, zowel offline als online.

In je rol ben je samen met een team van collega’s het aanspreekpunt naar onze klant. Je stelt mede het budget op en bent verantwoordelijk voor de invulling en het behalen van de resultaten. Je werkt nauw samen met je klanten en ontwikkelt een goede relatie. Een functie waarin visie, strategie en praktijk bij elkaar komen.


Verantwoordelijkheden:

 • Onder leiding van de Group Account Manager werk je aan een business plan en focus je op de specifieke en relevante kansen bij je klant.
 • Je bent mede verantwoordelijk om deze plannen, alsmede de jaarafspraken met de klanten overeen te komen en op te volgen.
 • Ontwikkeling van e-retail bij je klant: Je bouwt een jaarplanning, stemt deze af met de klant en vertaalt dit door naar de uitvoerende afdelingen.
 • Je bouwt een accuraat budget voor alle merken en behaalt de resultaten omtrent omzet, marktaandeel en winst. 
 • Je werkt nauw samen met diverse afdelingen zoals trade marketing, field retail teams en customer care teneinde zo “client en consumer centric” mogelijk te werken. Profiel:

De ideale kandidaat voor deze functie is ondernemend, pragmatisch en flexibel. Je bent mede verantwoordelijk voor de onderhandelingen met je klanten dus commerciele en analytische ervaring zijn een must. Je werkt nauw samen met de rest van het commercieel team dus bent een ware teamplayer. Verder zijn uitstekende sociale vaardigheden van belang voor het opbouwen van sterke klantrelaties en voor het opbouwen van een intern netwerk.Must –haves:

 • Een afgeronde WO opleiding (bij voorkeur in bedrijfskundige richting)
 • Minimaal 2 jaar evaring in een commerciele rol en ervaring in retail
 • Sterke commerciele drive met affiniteit en kennis van e-retail
 • Ondernemend, pro-actief, zelf-startend en autonoom
 • Sterke analytische vaardigheden, gestructureerd
 • Communicatief sterk en goed in het ontwikkelen en uitbouwen van relaties
 • Ervaring met luxury merken is een meerwaarde


 

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale collega’s zult ontmoeten.


En verder vind je bij ons:

 • Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s
 • Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;
 • Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;
 • Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken.  Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van Account Management, maar ook Marketing, Category Management, Digital, Supply Chain en Finance.Wat zoeken wij?

Om onze toppositie in de markt te behouden, zijn we op zoek naar ambitieuze mensen, met sterke overtuigingen en ideeën. Mensen die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die graag “the extra mile” gaan en het verschil willen maken.


“A company is not walls and machines, it’s people, people and people”

(Eugène Schueller, oprichter van L’Oréal)


Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde mensen en een management wat jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar fun, naast serieus werk, essentieel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!
Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 

 

De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarkt kanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

 

L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

 

De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

 

De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorg kanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

 

De divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.

 

#}