Fonction professionnelle: Sales & Business Development

Type de poste: Permanent

Type de contrat: Full - Time

Site: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

Pays: Netherlands

Business Planner

               


Jouw Rol

Voor de Consumenten Producten Divisie van L’Oréal Nederland zoeken we een Business Planner. In deze rol ben je een spin in het web tussen de verschillende afdelingen binnen de divisie. Denk hierbij aan Sales, Supply Chain, Controlling en Marketing, We zoeken dus iemand die voor zijn mening uit durft te komen en goed kan samenwerken met verschillende stakeholders.  Ook is het van belang dat je analytisch sterk bent aangelegd en dit ook leuk vindt.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor:


1. Adviseren – het verbeteren van forecast accuracy

·         Het challengen van Account Managers op hun forecast en het omzetten van promotie- en lanceringsplannen in units en omzet (Sell-out optimalisatie)

·         Het vaststellen van de forecast (maand +1 en maand +3) in samenwerking met Demand Planning (Sell-in optimalisatie)

·         Het ontwikkelen van klant- en categoriekennis om zo de organisatie beter te kunnen adviseren

·         Het waarschuwen van de organisatie wanneer er risico’s zijn in de planning2. Informeren/(proactief) faciliteren – rapportages en de optimalisatie daarvan

·         Het creëren en uitsturen van verschillende dashboards om de organisatie te informeren en te helpen in het sturen van de business

·         Het bedenken en creëren van (Excel) tools om de organisatie te informeren m.b.t het verloop van de business (o.a. Stock in Trade)3. Ondersteuning in de planning – Business Planning Procesoptimalisatie

·         Verder ontwikkelen en onderhouden van de planningstool en verscheidene dashboards

·         Verantwoordelijk en aanspreekpunt voor planningstool

·         Het bedenken en creëren van (Excel) tools om de Account Managers te helpen om hun planning te optimaliserenKortom, een analytische en belangrijke rol in het hart van onze business!Jouw profiel

Onze ideale kandidaat voldoet aan de volgende eisen:

·         Afgeronde WO opleiding

·         Ten minste 2 jaar werkervaring in vergelijkbare functie

·         Ervaring met plannings software en expert level in Excel

·         Affiniteit met IT

·         Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel spreken als schrijven

·         Analytisch sterk

·         Teamplayer

·         Communicatief sterk

·         GestructureerdEen dag uit het leven van de Business Planner:

Zodra je op kantoor bent, update jij onze planningsfile. De aanpassingen op de forecast worden nu zichtbaar voor de verschillende klant teams.

Daarna bereid jij je voor op jouw 2-wekelijkse ‘planningsmeeting’ met de Account Manager haircare van Kruidvat. Hierbij adviseer jij de Account Manager m.b.t. zijn unit planning, op basis van inzichten in de promotieplanning en het aantal haircare producten op voorraad bij Kruidvat. Na de lunch blijf je zitten in ons vernieuwde bedrijfsrestaurant voor de maandelijkse forecastmeeting met de Demand Planner and Retail Brand Manager voor haircare. Tijdens deze meeting geeft de Retail Brand Manager jou informatie m.b.t. het lanceren van nieuwe producten, zoals bijv. de momenten van de TV commercials. Deze input hebben jij en de Demand Planner nodig om de planning verder te verbeteren. Aan het einde van de forecast meeting komen jij en de Demand Planner met een gezamenlijk voorstel voor de planning voor de komende maanden. Dit planningsvoorstel wordt gevalideerd door Management om deze units vervolgens mee te kunnen nemen in de productieplanning.


Tussen de meetings door werk je aan de presentatie voor de validatiemeeting die deze week op de agenda staat en sluit je de dag af met het beantwoorden van ‘ad hoc’ vragen van o.a. Account Managers.Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden. Je zal gaan samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Supply Chain, Marketing, Digital en Finance.


Jouw arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s, een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden, een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling), korting op L’Oréal producten en bij strategische partners (zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom) en leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten en maandborrels.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je nauw gaat samenwerken met veel verschillende mensen uit diverse vakgebieden. Dit biedt jou de kans om jezelf als professional uit te dagen en jouw kennis te verbreden.Nieuwsgierig?

Ben jij klaar voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)


Over L’Oréal – een dynamisch bedrijf met een uitdagende divisiestructuur

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de beauty business en is een van de grootste FMCG bedrijven. In 2013 gebruikten al  1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 internationale (en talloze lokale) merken voldoen we aan de uiteenlopende behoeften van al onze consumenten. 


In onze Nederlandse vestiging, vlakbij Amsterdam, werken we met 450 mensen om onze nummer 1 positie op de beautymarkt te behouden en uit te bouwen. We bewegen ons in dynamische markten, waarbinnen het succes doorgaans afhankelijk is van de mate waarin je erin slaagt om met innovatieve producten in te spelen op de wensen van de consument.

Om deze reden lanceren wij zelf ook maandelijks nieuwe, innovatieve producten binnen categorieën als skincare, haircare, coloration, make-up en fragrances. Onze sterke marketing campagnes, strategische relaties met onze retail partners en een betrouwbare distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen in de Nederlandse markt.

Het succes van L’Oréal is het resultaat van een uniek merkenportfolio dat alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, haarkleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 


De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar bij de grootste drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops. Met deze retailers bouwen we strategische samenwerkingen die als doel hebben onze consumenten zo optimaal mogelijk te bedienden in hun continu veranderende behoeften. De Consumenten Producten Divisie kent talloze lanceringen per jaar en is daarmee het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.


L’Oréal Luxe biedt een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter, voor mannen en vrouwen over de hele wereld. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Vanuit een selectief distributiekanaal wordt altijd een excellente service geboden die samen met onze exclusieve en kwalitatief hoogwaardige producten tegemoet komt aan de diversiteit aan wensen van onze consumenten.


De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertise van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te bieden aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan elke salon een fantastische ervaring.


De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid. Hierbij richten wij ons op mensen met een gevoelige of intolerante huid. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorgkanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid klinieken en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s werelds nummer één positie in dermocosmetica.


Deze divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.#}