Domaine: Opérations

Type d‘emploi: Temps plein

Ville: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

Pays/Région: Netherlands

Demand Planner

 Functie beschrijving:

In de rol van Demand Planner ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en voortdurend verbeteren van het sales forecasting proces in onze dynamische organisatie. Je zult nauw samenwerken met Marketing, Business Planning & Controlling om de aankomende lanceringen en promoties zo goed mogelijk te vertalen. Hier zullen jou kritische blik, ervaring en de aanbevelingen richting de organisatie goed van pas komen. Je werkt overkoepelend voor enkele categorieën en het is jouw uitdaging om het S&OP –proces verder te professionaliseren en zo efficiënt mogelijk in te richten. Ook is het jouw verantwoordelijkheid om onzekerheden en urgenties te bespreken tijdens maandelijkse S&OP meetings.


 


Tot jou taken en verantwoordelijkheden horen onder andere;

 • Leid en coördineer het sales forecast proces

 • Creëer forecast op de korte, middel en lange termijn voor enkele categorieën binnen de Consumenten Product Divisie;

 • Garandeer de consistentie van de globale forecast in units en waarde versus het budget, commerciële doelstellingen en behaalde resultaten;

 • Rapporteer belangrijke informatie (o.a. Forecast Accuracy M-1 & M-3) ten aanzien van de gemaakte planning;

 • Manage lanceringen; opstellen van forecast per SKU samen met marketing, bepalen van kannibalisatie op andere producten en het opvolgen van de lancering op basis van de prestatie;

 • Analyseer eventuele structurele afwijkingen en maak verbetervoorstellen om herhaling te voorkomen;

 • Optimaliseer de catalogus voor finished goods en andere materialen

 • Initieer verbetervoorstellen in het kader van structurele verbeteringen in het supply chain proces.

 


Jouw Profiel

Wat vragen we van je?

 • Afgeronde HBO of WO-opleiding; bij voorkeur master op Supply Chain of HBO logistiek;

 • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie in een producerende omgeving;

 • Bewezen affiniteit met het gebied ‘Supply Chain’; bij voorkeur ervaring binnen de FMCG

 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

 • Goede kennis van Excel

 • Je bent proactief en kan schakelen op verschillende management niveaus;

 • Analytisch sterk, stressbestendig, hebt overtuigingskracht en goede communicatieve vaardigheden;

 • Positief ingesteld en probleem oplossend vermogenOver L’Oréal
L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat we met ons diverse productportfolio kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. We bewegen ons in dynamische markten, waarbinnen het succes doorgaans afhankelijk is van de mate waarin je erin slaagt om met innovatieve producten in te spelen op de wensen van de consument. Om deze reden lanceren wij zelf ook maandelijks nieuwe, innovatieve producten. Onze overtuigende marketing campagnes, sterke strategische relaties met onze retail partners en een ijzersterke distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen.


Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 


 • De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarkt kanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.
  De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie en NYX Cosmetics


 


 • L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.
  Een aantal merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren en Urban Decay


 


 • De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.
  De merken die hierbij horen zijn: L'Oréal Professionnel - Kérastase - Redken - Matrix - Biolage R.A.W. - Pureology - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Carita en Decléor.


 • De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorg kanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.
  De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche-Posay en SkinCeuticals.De divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.


 


Bij L’Oréal zetten wij ons in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij moedigen mensen met verschillende culturele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking aan om bij ons te solliciteren.