Fonction professionnelle: Communication

Type de poste: Permanent

Type de contrat: Full - Time

Site: Hoofddorp

Pays: Netherlands

Freelance Contentmanager

(40 uur/ week)Over L’Oréal (en onze digitale uitdaging) 

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de cosmetica en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven van de mens; dit maakt onze business strategisch en impactvol. 


Onze consumenten begeven zich continu op verschillende plekken. Ze gebruiken het complete off- en online spectrum voor hun zoektocht naar hun ideale beauty producten en merken. De ontelbare vloggers maken ‘beauty’ één van de meest bekeken categorieën op Youtube. De visuele sociale platformen exploderen met inspirerende beauty content en er zijn zelfs volledige nieuwe make-upmerken gebouwd op sociale netwerken (zie NYX Professional Make-up). Er zijn hoge search volumes op de categorieën die meer uitleg nodig hebben, zoals facecare en haarverlies. En consumenten zijn steeds gemakkelijker in contact met hun vertrouwde merken als het gaat om advies. 


Wij zien het daarom als onze missie om onze expertise op deze gebieden op een zo relevant mogelijke manier te delen met onze doelgroepen. Om deze missie te volbrengen zijn we op zoek naar een Freelance Contentmanager voor 40 uur per week


Voor onze corporate divisie zijn we op zoek naar een Contentmanager. Als Contentmanager draag je bij aan het beheer en de optimalisatie van verschillende websites zoals www.loreal-paris.nl , www.garnierzorgvoorjezelf.nl , www.maybelline.nl , www.vichy.nl,  www.laroche-posay.nl, www.lorealprofessionnel.nl, www.kerastase.nl, www.redken.nl, www.matrixprofessional.nl, en www.decleor.nl. Je beoordeelt, bewerkt en publiceert de content. Samen met de digital teams ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de websites. Je werkt nauw samen met marketing, IT, agencies en ontwikkelt een goede relatie met deze afdelingen. Verantwoordelijkheden:

Je beheert en onderhoudt de websites en weet hoe je met het CMS SiteCore om moet gaan.

Je bent een groot deel van je dag bezig met het updaten en creëren van content, zoals copy, lay-out en afbeeldingen.

Je bent de bewaker van onze online styleguide en content richtlijnen

Je weet veel van SEO-optimalisatie

Je signaleert bugs en geeft deze door aan onze developers middels Jira

Je werkt nauw samen met de digitale teams, marketing en de internationale teams.

Je bedenkt nieuwe content oplossingen en geeft adviesOmschrijving

Je start de week met een dagstart samen met jouw collega’s uit het digitale team. Hierbij worden lopende zaken besproken en vooruitgekeken naar de werkzaamheden van de week. Je hebt je van tevoren goed voorbereid en daardoor een duidelijk overzicht van alle aanvragen en lopende werkzaamheden. Je deelt jouw successen, issues en hulpvragen. Verder heb je nog een aantal afspraken met marketing en een call met het internationale team om de status van bugfixes en enhancements te bespreken. Specificaties:

Je hebt HBO werk- en denkniveau

Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Je hebt kennis van het Content Management Systeem SiteCore

Je hebt gevoel voor User Experience en weet de klant centraal te zetten

Je hebt gevoel voor taal

Je hebt kennis van Search Engine Optimization 

Je kan goed plannen

Je weet hoe je anderen goed kan adviseren en mee kan krijgen in jouw content plannen
Wat biedt L’Oréal

Alles dat je nodig hebt om optimaal te presteren, zoals bijvoorbeeld een eigen werkplek, informatie en trainingen rondom de merken, leuke collega’s, etc. ‘Test & learn’ is hier dagelijkse kost, dus je krijgt alle ruimte om mee te denken hoe we nog beter kunnen acteren op de behoefte van de consument. Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je gaat samenwerken met enorm gepassioneerde mensen uit verschillende vakgebieden! 


Deze opdracht is onderdeel van een pilot die heel 2019 loopt en biedt perspectief op uitbreiding en een vaste aanstelling.

#}