Fonction professionnelle: Others

Type de poste: Permanent

Type de contrat: Full - Time

Site: Hoofddorp

Pays: Netherlands

Junior Category Manager Consumer Products

Wat ga je doen?

Als Junior Category Manager van de Consumenten Producten Divisie is het jouw taak om de Nederlandse markt van één van onze productcategorieën te analyseren en manieren te vinden om deze categorie sterker te laten groeien. Jouw voornaamste verantwoordelijkheden zullen bestaan uit:

·         Het creëren van een sterke visie voor de categorie en een daarbij behorend actieplan, om groei te stimuleren.  Dit baseer je op analyses van shopper-, consument- en marktdata;

·         Het opbouwen van vertrouwensrelaties met stakeholders binnen onze retailers;

·         Het vormen van een triple win strategie (L’Oréal, retailer en consument);

·         Het verdienen en uitbouwen van ‘preferred partnerships’ bij onze retailers. De retailers fact-based aanbevelingen geven op gebied van assortiment, promotie en winkelbeleving om zo groei te genereren;

·         Het fungeren als expert op jouw categorie om interne sales, marketing en digital teams te helpen hun plannen te vormen en hen waar nodig uit te dagen;

·         Het identificeren van risico’s en kansen in de markt, en bepalen wanneer er behoefte is om onze kennis op bepaalde gebieden te vergroten;

·         Het leiden van de jaarlijkse “Category Growth Cycle” en de groei strategie voor jouw categorie definieren. Samenwerken met marketing en sales om deze groei strategie te vertalen naar merk en retailer strategieën.

Jouw profiel

Voor deze functie zijn wij opzoek naar een kandidaat met ten minste:

·         Een afgeronde WO Master, bij voorkeur richting Marketing, Bedrijfskunde of Informatie Management;

·         Kennis van marktontwikkelingen, consumenten, producten en concurrenten;

·         Een goed cijfermatig/ financieel inzicht;

·         Analytisch inzicht om onderzoeksresultaten en marktgegevens te kunnen verwerken en interpreteren;

·         Een drang tot innovatie.

Young Graduate Program – Afgestemd op jouw profiel

Wij breken met de trend van vastomlijnde en generieke traineeships; omdat wij geloven dat iedere carrière uniek is. Daarom bieden wij een flexibel programma voor jouw ontwikkeling. Dit bestaat uit een uitgebreid introductieprogramm en diverse soft en hard skill trainingen, afgestemd op jouw vakgebied.

De trainingen zijn zowel lokaal als op ons hoofdkantoor in Parijs, waar je internationale peers zult ontmoeten waarmee je ervaringen deelt.

De ontwikkeling van talent staat centraal binnen onze organisatie. Mede door dit persoonlijke ontwikkelplan wordt de groei van jou als professional sterk gestimuleerd.

“A company is not about walls and machines, but about people, people, people.”

(Eugène Schueller, founder L’Oréal)

 


Verantwoordelijkheid vanaf je eerste dag

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductieprogramma, mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het internationale hoofdkantoor in Parijs, waar je internationale peers kunt ontmoeten.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s, een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden, een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling), korting op L’Oréal producten en bij strategische partners (zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom) en leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten en maandborrels.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je nauw gaat samenwerken met veel verschillende mensen uit diverse vakgebieden. Dit biedt jou de kans om jezelf als professional uit te dagen en jouw kennis te verbreden.

Nieuwsgierig?

Ben jij klaar voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!

Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)
Over L’Oréal – een dynamisch bedrijf met een uitdagende divisiestructuur

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de beauty business en is een van de grootste FMCG bedrijven. In 2013 gebruikten al  1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 internationale (en vele lokale) merken voldoen we aan de uiteenlopende behoeften van al onze consumenten. 

In onze Nederlandse vestiging, vlakbij Amsterdam, werken we met 440 mensen om onze nummer 1 positie op de beautymarkt te behouden en uit te bouwen. We bewegen ons in dynamische markten, waarbinnen het succes doorgaans afhankelijk is van de mate waarin je erin slaagt om met innovatieve producten in te spelen op de wensen van de consument.

Om deze reden lanceren wij zelf ook maandelijks nieuwe, innovatieve producten binnen categorieën als skincare, haircare, coloration, make-up en fragrances. Onze sterke marketing campagnes, strategische relaties met onze retail partners en een betrouwbare distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen in de Nederlandse markt.

Het succes van L’Oréal is het resultaat van een uniek merkenportfolio dat alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, haarkleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 

De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar bij de grootste drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops. Met deze retailers bouwen we strategische samenwerkingen die als doel hebben onze consumenten zo optimaal mogelijk te bedienden in hun continu veranderende behoeften. De Consumenten Producten Divisie kent talloze lanceringen per jaar en is daarmee het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

L’Oréal Luxe biedt een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter, voor mannen en vrouwen over de hele wereld. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Vanuit een selectief distributiekanaal wordt altijd een excellente service geboden die samen met onze exclusieve en kwalitatief hoogwaardige producten tegemoet komt aan de diversiteit aan wensen van onze consumenten.

De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertise van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te bieden aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan elke salon een fantastische ervaring.

De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid. Hierbij richten wij ons op mensen met een gevoelige of intolerante huid. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorgkanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid klinieken en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s werelds nummer één positie in dermocosmetica.

Deze divisiestructuur is één van de voornaamste krachten van L’Oréal en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.

Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op de carrière site: https://careers.loreal.com/en/locations/europe/careers-in-netherlands

En check Instagram: https://www.instagram.com/lorealnl/


#}