Domaine: Marketing développement

Type d‘emploi: Temps plein

Ville: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

Pays: Netherlands

Junior Merchandising Manager - Marketing

 

Jouw rol

Als Junior Merchandising Manager zal je de verantwoordelijkheid hebben om de verkooppunten van jouw producten en merken er zo perfect mogelijk uit te laten zien. Je belangrijkste taken zullen zijn:

·         De zorg dat het merk op de juiste manier (in lijn met de merk waarden en reputatie in de markt) in de winkels zichtbaar is.

·         De instore potentie van jouw merk en bijgaande producten per retailer evalueren en nieuwe succesvolle merchandising plannen opstellen voor zowel korte- als langer termijn (1-3 jaar). Hierbij hoort het ontwikkelen van nieuwe make-up meubels & in store materialen en het bijhouden van de assortimentslijsten.

·         Zorg dragen dat de nieuwste producten de juiste zichtbaarheid krijgen en op tijd in de markt beschikbaar zijn.

·         Het verzamelen van informatie en het geven van feedback over de instore presentatie van concurrentie.

·         Het ontwikkelen van een sterke relatie met het marketing team, de sales teams, logistieke en financiële teams, het internationale merchandising team, retailers en nationale en internationale toeleveranciers.


Waar zoeken wij naar?

Om onze toppositie in de markt te behouden, zijn we op zoek naar ambitieuze mensen, met sterke overtuigingen en ideeën. Mensen die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die graag “the extra mile” gaan en het verschil willen maken. L’Oréal gelooft boven alles in de kracht van haar mensen:


“A company is not walls and machines, it’s people, people and people”

(Eugène Schueller, oprichter van L’Oréal)


Jij hebt:

·         een afgeronde WO Master, bij voorkeur richting Marketing, Economie, Bedrijfskunde of Informatie Management;

·         gevoel voor de dynamiek van de FMCG in het algemeen en de Cosmetica branch in het specifiek;

·         kennis van producten, concurrenten, marktontwikkelingen en consumenten;

·         affiniteit met de dynamiek van retail omgevingen;

·         een goed financieel en analytisch inzicht om onderzoeksresultaten en marktgegevens te kunnen verwerken en interpreteren;

·         uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (extra taalkennis is een pré)


Daarnaast:

·         Werk je graag in teamverband

·         Ben je resultaat gericht, proactief, werk je zelfstandig en kan je onder druk presteren

·         Heb je goede communicatie-, onderhandelings- en organisatie skills

·         Ben je flexibel en houd je van uitdagingen

·         Ben je nieuwsgierig en ondernemend

·         Denk je out-of-the-box

·         Ben je inventief in het vinden van oplossingen

·         Schrik je niet af van veel verantwoordelijkheid

·         Streef je altijd naar verbetering, efficiëntie en optimalisatie


Wat wij bieden

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste werkdag verantwoordelijkheden die er echt toe doen. Je krijgt de ruimte om impact te maken op jouw vakgebied en gaat tegelijkertijd samenwerken met gedreven en gepassioneerde collega’s. Van ervaren managers ontvang je coaching-on-the-job en wordt je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Verder bieden wij een internationale en diverse werkomgeving waar gezelligheid, naast serieus werk, fundamenteel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.


Jouw ontwikkeling in het Young Graduate Program

Wij breken met de trend van vastomlijnde en generieke traineeships; omdat wij geloven dat iedere carrière uniek is. Daarom bieden wij elke nieuwe werknemer een individueel afgestemd Follow up & Integration Track (FIT) aan. Dit bestaat uit een uitgebreid introductieprogramma waarin je je gaat verdiepen in jouw vakgebied én L’Oréal als organisatie goed leert kennen.

Verder wijzen wij jou een mentor toe buiten jouw eigen team en maken we voor jou een individueel relevant trainingsprogramma. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op ons hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Na jouw individuele FIT programma ben jij in staat om als echte professional je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten op te bouwen.  Kortom: bij L’Oréal ga je snel groeien en je verder ontwikkelen.


Wij bieden:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s

·         Goede doorgroeimogelijkheden, zowel binnen als buiten je huidige vakgebied, zowel in Nederland als internationaal

·         Een competitief en aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder winstdeling, gunstige pensioenregeling, collectieve zorgverzekering, etc.)

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten

·         Personeelsvoordeel op producten

·         Online development mogelijkheden voor thuis en op het werk


Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:


“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)

 

Over L’Oréal – een dynamisch bedrijf met een uitdagende divisiestructuur

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de beauty business en is een van de grootste FMCG bedrijven. In 2013 gebruikten al  1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 internationale (en vele lokale) merken voldoen we aan de uiteenlopende behoeften van al onze consumenten. 

In onze Nederlandse vestiging, vlakbij Amsterdam, werken we met 440 mensen om onze nummer 1 positie op de beautymarkt te behouden en uit te bouwen. We bewegen ons in dynamische markten, waarbinnen het succes doorgaans afhankelijk is van de mate waarin je erin slaagt om met innovatieve producten in te spelen op de wensen van de consument.

Om deze reden lanceren wij zelf ook maandelijks nieuwe, innovatieve producten binnen categorieën als skincare, haircare, coloration, make-up en fragrances. Onze sterke marketing campagnes, strategische relaties met onze retail partners en een betrouwbare distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen in de Nederlandse markt.

Het succes van L’Oréal is het resultaat van een uniek merkenportfolio dat alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, haarkleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 


De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar bij de grootste drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops. Met deze retailers bouwen we strategische samenwerkingen die als doel hebben onze consumenten zo optimaal mogelijk te bedienden in hun continu veranderende behoeften. De Consumenten Producten Divisie kent talloze lanceringen per jaar en is daarmee het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.


L’Oréal Luxe biedt een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter, voor mannen en vrouwen over de hele wereld. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Vanuit een selectief distributiekanaal wordt altijd een excellente service geboden die samen met onze exclusieve en kwalitatief hoogwaardige producten tegemoet komt aan de diversiteit aan wensen van onze consumenten.


De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertise van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te bieden aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan elke salon een fantastische ervaring.


De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid. Hierbij richten wij ons op mensen met een gevoelige of intolerante huid. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorgkanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid klinieken en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s werelds nummer één positie in dermocosmetica.


Deze divisiestructuur is één van de voornaamste krachten van L’Oréal en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.


Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op de carrière site: https://careers.loreal.com/en/locations/europe/careers-in-netherlands

En check Instagram: https://www.instagram.com/lorealnl/