< Torna alla lista delle offerte di lavoro

Retail Brand Manager Skincare

Titolo della posizione: Marketing

Tipologia di contratto: Permanent

Orario di lavoro: Full - Time

Sede: Hoofddorp

Paese: Netherlands

Retail Brand Manager

Consumer Product Division

Over L’Oréal

L’Oréal is waar FMCG meets Beauty. We geloven in ‘beauty for all’, dus proberen we voor elke consument de meest relevante producten in de markt te zetten. De beauty consument is veeleisend en de beauty markt is competitief. Om te kunnen beantwoorden aan de voortdurend veranderende vraag, zijn we digital first, merk gericht, dynamisch, innovatief en data driven. Als professional word je bij ons uitgedaagd om iedere dag nieuwe dingen te leren: on the job, via seminars, trainingen, workshops of brainstorm- en sharing sessions. 

Voor de Consumenten Producten Divisie (CPD) zijn we op zoek naar een getalenteerde en ervaren marketeer voor het Benelux skin care team in de rol van Retail Brand Manager verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Het team werkt vanuit Hoofddorp (jouw kantoor) en Brussel, waarbij voor jou de voortaal intern Engels, maar extern Nederlands zal zijn. Je zal samen met de Product Brand Managers verantwoordelijk zijn voor een portfolio aan merken en schakelen met alle retailer teams binnen onze divisie. Je hebt één direct report en rapporteert zelf aan de Brand Business Leader Skin care Benelux.

Voor de rol moet je stevig in je schoenen staan, resultaatgericht en communicatief sterk zijn, om intern en extern vertrouwen te winnen. We zoeken iemand die verandering teweeg kan brengen en niet bang is voor een uitdaging.

Wie ben ik?

Als Retail Brand Manager ga je jouw merken accelereren bij de klanten in Nederland. Dit doe je door het bouwen en uitrollen van shopper-centric brand plans en retail gedifferentieerde activatieplannen.

Samengevat ga je:

·       De groei van je merken stimuleren en (waar mogelijk) accelereren (merk strategie afhankelijk).

·       Sterke (en gedifferentieerde) activatieplannen creëren per retailer waarbij gebruik wordt gemaakt van CRM,- en shopper inzichten die vertaald worden naar trade presentaties.

·       Point of sale visie ontwikkelen (inclusief schap) die in lijn ligt met de merkstrategie en die aansluit op de verschillende product proposities.

·       Optimaliseren van retail media strategie en beïnvloeden van promotie strategie op basis van analyses.

·       Intensiveren van de groei op e-commerce door het verbeteren van traffic en conversie op de retailer websites.

Uiteraard met als uiteindelijke doel om het marktaandeel van je merk bij de retailer op een duurzame manier te laten groeien.

Dit ga je doen

Een retailer-merk strategie voor de Nederlandse markt creëren, samen met de Business Leader, Business Development, Account Manager en gebaseerd op sell-out analyses en shopper inzichten.

·       Succesvol jouw merk en nieuwe productintroducties activeren op de winkelvloer.

·       Meerdere retail media campagnes opzetten. Dit doe je voor zowel bestaande pillar producten, als voor nieuwe lanceringen.

·       Het meten en beoordelen van je campagnes aan de hand van campagne KPI’s zoals verkoopdata van de retailer, verkoopdata online, bereik via retail media campagnes en CRM inzichten.

·       Ontwikkelen van point of sale materialen online en offline.

·       Zorg dragen dat je activatieplannen tegelijkertijd worden geactiveerd met de mediaplannen van de Product Brand Manager en dat de consumer journey naadloos op elkaar aansluit.

·       Zo veel mogelijk shopper inzichten verzamelen om een categorie visie te ontwikkelen.

·       Bijdrage aan de juiste analyses binnen RGM.

·       Managen van wekelijkse aanvragen van de account teams.

·       Jouw kennis up-to-date houden op gebied van (digital) marketing. Uiteraard borgen wij jouw ontwikkeling vanuit L’Oréal in de Learning tracks Marketing-U en onze Digital Academy.

Daarnaast verwachten wij dat je jezelf ontwikkelt door (vak)magazines te volgen, mee te werken aan onderzoeken, workshops of lezingen bij te wonen, en winkels (online en offline) te bezoeken.

Jouw profiel

  • Afgeronde relevante WO Master.
  • Ten minste 5 jaar relevante vakinhoudelijke werkervaring.
  • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.
  • Je hebt een passie voor Marketing en je omarmt digital en e-commerce.
  • Brede functionele oriëntatie. Marketing, Digital, Category Management, Sales.
  • Je begrijpt het speelveld tussen marktaandeel, omzet en winstgevendheid.
  • Je bent in staat snel en effectief te schakelen met interne en externe contacten/ stakeholders.

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

En verder vind je bij ons:

·       Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·       Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·       Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·       Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·       Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden. Je zal gaan samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Marketing, Digital en Finance.

Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!

Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, Chairman van L’Oréal)

Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Benelux te werken?

Check dan onze LinkedIn page: https://www.linkedin.com/company/loréal/life