ジョブファンクション: セールス&ビジネスディベロップメント

雇用形態: フルタイム

所在地: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

国/地域: Netherlands

 

 

Account Manager (Luxe Divisie)

 

 

Functieomschrijving

Voor onze Luxe divisie zijn we op zoek naar een Account Manager die verantwoordelijk wordt voor het independant channel en de e-commerce binnen dit kanaal.

 

Als Account Manager richt je je op de globale ontwikkeling van L’Oréal Luxe binnen het zelfstandig kanaal. Je ontwikkelt een visie en beleid met als doel de zichtbaarheid en het resultaat van onze merken te vergroten.

 

In je rol ben je het hoofd aanspreekpunt als het gaat om het zelfstandig kanaal. Je stelt het budget op en bent verantwoordelijk voor de invulling en het behalen van de resultaten. Je werkt nauw samen met diverse ketens binnen het zelfstandig kanaal alsmede grote individuele zelfstandige ondernemers. Een functie waarin visie, strategie en de praktijk bij elkaar komen.


 

Verantwoordelijkheden:

 • Onder leiding van de Key Account Director werk je aan een business plan voor het gehele independent kanaal alsmede tailormade business plannen voor groeperingen en grotere zelfstandigen. 
 • Je bent in de lead om deze plannen alsmede de jaarafspraken met de klanten overeen te komen.
 • Ontwikkeling van e-retail binnen dit specifieke kanaal: Je bouwt een jaarplanning, stemt deze af met de klanten en vertaalt dit door naar de uitvoerende afdelingen. 
 • Je bouwt een accuraat budget voor alle merken en behaalt de resultaten omtrent omzet, marktaandeel en winst.  
 • Werkt nauw samen met diverse afdelingen zoals trade marketing, field team en customer care teneinde zo “client centric” mogelijk te werken. 

 

 

Profiel:

De ideale kandidaat voor deze functie is ondernemend, pragmatisch en flexibel. Je bent mede verantwoordelijk voor de onderhandelingen met de diverse klanten dus commerciele en analytische ervaring zijn een must. Je werkt nauw samen met de rest van het commercieel team dus bent een ware teamplayer. Verder zijn uitstekende sociale vaardigheden van belang voor het opbouwen van sterke klantrelaties en voor het opbouwen van een intern netwerk.

 

 

Must –haves:

 • Een afgeronde WO opleiding (bij voorkeur in bedrijfskundige richting);
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een commerciële rol en enige ervaring met e-retail;
 • Sterke commerciële drive met affiniteit en kennis van e-retail;
 • Ondernemend, pro-actief, zelf-startend en autonoom;
 • Sterke analytische vaardigheden, gestructureerd. 

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.


En verder vind je bij ons:

 • Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s
 • Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;
 • Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;
 • Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken.  Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van Account Management, maar ook Marketing, Category Management, Digital, Supply Chain en Finance.

  

Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 

 

·         De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarkt kanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

 

·         L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

 

·         De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

 

·         De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorg kanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

 

De divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.

 

 

Bij L’Oréal zetten wij ons in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij moedigen mensen met verschillende culturele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking aan om bij ons te solliciteren.