ジョブファンクション: ファイナンス&コントローリング

雇用形態: フルタイム

所在地: Hoofddorp

国/地域: Netherlands

Internal Controller


Over L’Oréal

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 27 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat we met ons diverse productportfolio kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Kiehl’s, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY. 

In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 420 mensen naar ons streven de nummer 1 positie te behalen met al onze merken in de Nederlandse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij 53 miljoen producten per jaar. 

 


Wat zoeken wij?

Om onze toppositie in de markt te behouden, zijn we op zoek naar ambitieuze mensen, met sterke overtuigingen en ideeën. Mensen die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die graag “the extra mile” gaan en het verschil willen maken.

 

“A company is not walls and machines, it’s people, people and people”

(Eugène Schueller, oprichter van L’Oréal)Rolbeschrijving

Voor de de financiële afdeling van L’Oréal zoeken we een Internal Controller. In deze rol ben je verantwoordelijk voor:


Interne controle (70% van de tijd)

·         Onafhankelijk invulling geven aan (IC gerelateerde) projecten om risico verminderings strategieën te identificeren, kwantificeren en op basis hiervan aanbevelingen te doen.

·         Verantwoordelijk voor het uitvoeren van analyses en het reviewen van risico management, het implementeren van een controle framework en processen ten behoeve van de compliance.

·         Het identificeren van gaten in controle en documenten en het adresseren van vereiste modificaties ten behoeve van specifieke gebieden.

·         Cross functioneel werken ter assistentie van alle functionele gebieden in het tegemoet komen van hun controle vereisten. Hieronder vallen; het updaten van processen rond controle matrixen en memo’s voor bestaande of nieuwe processen en systemen (SAP), gebieden gerelateerd aan onze interne controle programma’s in consulteren en ondersteunen van controle owners. Daarom is affiniteit met IT controle omgeving van belang. 

·         Follow-up van het interne audit actie plan van de L’Oreal Group.Verlies preventie (30% van de tijd)

·         Het uitvoeren van regelmatige Loss Prevention (LP) audit reviews in-store om compliance met de bedrijfsregels, procedures en interne controles gerelateerd aan het voorkomen van verliezen.

·         Het managen van analyses en het verslag uitbrengen van afgeronde LP audit reviews, het identificeren van key proces zwaktes en de hierop volgende activiteit- en verbeteringsplanning.

·         Het werken met land- en winkelmanagement om prioriteit aan te brengen bij het verlies van hoge voorraden, een gepaste strategie voor winkels en ontwikkeling voor het krimpen van deze verliezen en het controleren van verbeterplannen.

·         Proactief monitoren van centrale- en lokale business controle om risico  vermindering te ondersteunen en het identificeren van integriteitsissues.

·         Het reageren op integriteit zorgen door de gepaste discovery en het uitvoeren en dirigeren van onderzoekende interviews waar deze nodig zijn.

·         Ontwikkelings- en implementatie training programma’s en initiatieven voor country en retail teams om bewustwording te creëren voor de LP policy en voor het proces van terugbrengen van retail risico’s.

·         Het afleveren van nauwkeurige en beknopte business intelligence gerelateerd aan voorraad verlies, store incidenten en risico trending.

·         Het bouwen en onderhouden van sterke professionele relaties door middel van retail operaties, relatie gebieden en door middel van winkelmanagement en met interne auditors.
Werkervaring en educatie, kennis en skills

Voor deze functie zijn we op zoek naar een ervaren financiële professional met:

·         relevante werkervaring in accounting, (internal of external) auditing, compliance, control en/of SOX.

·         Een relevante opleiding op Bachelor of Master niveau.

·         Ervaring met planning en het uitvoeren van risico gebaseerde audits (big 4 en/of internal audit ervaring in een retail business).

·         De mogelijkheid om continue verbeteringspraktijken toe te passen op business controles en processen.

·         Excellente follow-up en organisatie skills met de mogelijkheid om prioriteit te stellen en om aan verschillende projecten tegelijk te werken.

·         Ervaring met het interpreteren van- en het praktisch toepassen van retail of corporate policy en processen.

·         Een goed begrip van de operationele processen van winkel- en retail omgevingen.

·         Ervaring met shrinkage reduction en root cause analyses (RCA).

·         Bekwaamheid in MS Office (voornamelijk Excel) en een sterk begrip van IT systemen (SAP, retail software)

·         Sterke presentatie, training en rapportage skills.

·         Excellente analytische en numerate skills. Aandacht voor detail.

·         Goede project management skills.

·         De mogelijkheid om in de Benelux te reizen (90% van de tijd in Hoofddorp, 10% in Brussel).

·         Vloeiend in Nederlands en Engels. Frans zou een pré zijn.
Vaardigheden

Op persoonlijk vlak, waarderen wij de volgende eigenschappen:

·         Effectieve communicatie, interpersoonlijke- en netwerk skills.

·         Organisatie sensitiviteit met zelfvertrouwen en zelfcontrole.

·         Flexibiliteit in een constant veranderende multinationale omgeving.

·         Probleemoplossingsgerichtheid.

·         Proactief, goed in staat om zelfstandig te werken evenals onderdeel van een team.
Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.
En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van marketing en communicatie.Solliciteren:

Denk jij dat je klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!