ジョブファンクション: セールス&ビジネスディベロップメント

雇用形態: フルタイム

所在地: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

国/地域: Netherlands

Key Account Manager FMCG (Consumenten Producten Divisie)

 


Functieomschrijving

Voor onze Consumenten Producten Divisie zijn wij op zoek naar een Key Account Manager.

 

Als Key Account Manager bij L’Oréal investeer je in de relatie met één van onze voornaamste FMCG retailers (drug of food) en draag je zorg voor de lange termijn strategie om de aanwezigheid, zichtbaarheid en resultaat van onze aansprekende merken te vergroten.

 

De positie is zowel strategisch als hands-on: samen met jouw counterparts op het hoofdkantoor van de retailer maak je het verschil in de assortimentselectie en zoek je naar manieren om samen groei te realiseren. Dit alles draagt eraan bij dat onze merken een toppositie hebben op het schap. Tegelijkertijd bewaak je dat gemaakte afspraken met de retailers worden nageleefd, overzie je het logistieke proces én draag je eindverantwoordelijkheid voor de contracten. Kortom, de ideale afwisseling tussen strategie en praktijk.

 


Verantwoordelijkheden

  • Onder leiding van de Group Account Manager werk je samen met de andere accounts aan een gezamenlijk business plan.

  • Bouw accurate forecasts en behaal de resultaten; omzet, marktaandeel en winst.

  • Leid de account onderhandelingen. Ontwikkel een actie plan om je strategie te implementeren. Verzeker de uitvoering en monitor constant de ontwikkelingen op winkel niveau en sell-out. Wanneer dit nodig is zorg je voor aanpassing in je plan.

  • Handel als de expert op je account en zorg voor een ‘retailer-centric’ account planning proces, waarbij je zoveel mogelijk overeenstemming creëert in je eigen - en het business plan van je retailer.

  • Bouw aan een sterke relatie met het customer intelligence team en andere stakeholders bij je retailer.

  • Werk nauw samen met de andere afdelingen binnen de consumenten divisie (logistiek, Catman, Finance en marketing). Zorg dat L’Oréal (vanuit de verschillende stakeholders) een eenduidige en consistente boodschap naar de klant communiceert.

 

 

Profiel

De ideale kandidaat voor deze functie is ondernemend, pragmatisch en flexibel. De Account Manager voert mede de onderhandelingen op het account, dus commerciële ervaring en analytische vaardigheden zijn een must. L’Oréal is een internationale organisatie met korte lijnen; wij zoeken daarom teamplayers die snel kunnen schakelen. Verder zijn uitstekende sociale vaardigheden van belang voor het opbouwen van sterke klant relaties en voor het opbouwen van een intern netwerk.

 

 

Must-haves:

  • Ten minste 5 jaar werkervaring in Sales / Account Management binnen een FMCG; je hebt meermaals complexe onderhandelingen gevoerd met een grote retailer

  • Gezien de complexiteit van de functie is een afgeronde WO Master een vereiste

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

  • Sterke analytische vaardigheden. Het maken van een analytische test maakt onderdeel uit van het selectieproces.

 


Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

 


En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

 


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken.  Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van Account Management, maar ook Marketing, Category Management, Digital, Supply Chain en Finance.

 


Over L’Oréal

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeel in het leven van de mens; wanneer aan primaire behoeften als onderdak en voeding is voldaan, investeren mensen in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol.

 

Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar voor 2020 nog eens 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken. Met onze 27 ijzersterke merken voldoen we aan de behoeften van verschillende consumenten. Met ons diverse productportfolio dragen we bij aan het zelfvertrouwen en de eigen waardering van onze consumenten. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Kiehl’s, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY.

 

In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 450 mensen om te streven naar een nummer 1 positie voor al onze merken in de Nederlanse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij meer dan 53 miljoen producten per jaar.

 


Wat zoeken wij?

Om onze toppositie in de markt te behouden, zijn we op zoek naar ambitieuze mensen, met sterke overtuigingen en ideeën. Mensen die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die graag “the extra mile” gaan en het verschil willen maken.

 

“A company is not walls and machines, it’s people, people and people”

(Eugène Schueller, oprichter van L’Oréal)

 

Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde mensen en management dat jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar fun, naast serieus werk, essentieel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.


 

Sollicteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!