ジョブファンクション: セールス&ビジネスディベロップメント

雇用形態: フルタイム

所在地: Hoofddorp

国/地域: Netherlands

Key Account Manager (FMCG)


Timing

Bij L’Oréal Nederland zijn wij altijd op zoek naar talent!

Gedurende de eerste helft van 2020 verwachten wij dat er een positie zal ontstaan voor een Key Account Manager (met ervaring binnen de FMCG). Graag treden wij nu al in gesprek met talentvolle kandidaten, om voor beide partijen een soepele overgang te kunnen realiseren.Key Account Management bij L’Oréal is anders 
Eerst even de basics: In deze rol creëer je de strategische samenwerking met één van onze Key Accounts en draag je zorg voor de lange termijn visie om de zichtbaarheid en het resultaat van onze aansprekende merken te vergroten. Tot zover weinig nieuws onder de zon. 


Maar bij L’Oréal is Account Management toch een stukje complexer dan bij de gemiddelde FMCG. Dat komt niet alleen door het feit dat wij in de meeste categorieën een veelvoud aan SKU’s hebben t.o.v. van een Food FMCG, maar nog meer omdat onze consumenten hoofdzakelijk online engagen met onze merken en producten. De digitale touchpoints spelen een cruciale rol in onze consumer journeys. 

Dit stelt jou als professional in staat om rijkere gesprekken (en onderhandelingen) te voeren met de retailer, terwijl je je als professional ook breder ontwikkelt dan enkel in Account Management. Intern schakel je namelijks dagelijks met multidisciplinaire categorieteams, bestaande uit collega’s van E-Commerce, Marketing, Digital, Category Management, Finance en Supply Chain.

Doorgroeien kan natuurlijk gewoon binnen de commerciële structuur, maar stappen naar andere vakgebieden zijn bij ons net zo normaal.


Verantwoordelijkheden
De rol is zowel strategisch als hands-on: samen met jouw counterparts van het account maak je het verschil door groei te realiseren in de diverse categorieën. Dit bereik je door het bedenken en uitvoeren van 360-graden activaties, onder meer op het gebied van assortiment, schap, promotie, CRM, media en online. 

Tegelijkertijd beheer je de uitgaven binnen de P&L, overzie je het logistieke proces én draag je eindverantwoordelijkheid voor de afspraken in het contract. Kortom, de ideale afwisseling tussen strategie, ondernemerschap en multifunctionele samenwerking.

In bullet points:
 • Onder leiding van de Group Account Manager werk je samen met de andere accounts aan een gezamenlijk business plan;
 • Bouw accurate forecasts en behaal de resultaten; omzet, marktaandeel en winst;
 • Leid de account- en categorieonderhandelingen. Ontwikkel een actie plan om je strategie te implementeren;
 • Verzeker de uitvoering en monitor constant de ontwikkelingen op winkel niveau en sell-out. Wanneer nodig zorg je voor aanpassing in je plan;
 • Handel als de expert op je account en zorg voor een planning proces waarin je zoveel mogelijk overeenstemming creëert in je eigen - en het business plan van de Retailer;
 • Bouw aan een sterke relatie met het Category Management team en de andere stakeholders van de Retailer;
 • Werk nauw samen met de andere afdelingen binnen de divisie (E-Commerce, Marketing, Digital, Category Managment, Finance en Supply Chain). Zorg dat L’Oréal (vanuit de verschillende stakeholders) een eenduidige en consistente boodschap naar de klant communiceert.


Profiel
De ideale kandidaat voor deze functie is ondernemend, pragmatisch en flexibel. De Account Manager voert onderhandelingen op het account, dus commerciële ervaring en analytische vaardigheden zijn een must. L’Oréal is een organisatie met korte lijnen; wij zoeken daarom teamplayers die snel kunnen schakelen. Verder zijn uitstekende sociale vaardigheden van belang voor het opbouwen van sterke klant relaties en voor het opbouwen van een intern netwerk.Must-haves:
 • Ten minste 5 jaar werkervaring in Sales / Account Management binnen een FMCG; je hebt meermaals complexe onderhandelingen gevoerd met een groot account
 • Gezien de complexiteit van de functie is een afgeronde WO Master een vereiste 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Sterke analytische vaardigheden. Het maken van een analytische test maakt onderdeel uit van het selectieproces


Een dag uit het leven van Key Account Manager bij L’Oreal

 • Zodra je op kantoor bent bestudeer je folders van deze week en analyseer je de sell-out gegevens van de afgelopen week. In de team meeting die volgt bespreek je de omzetresultaten en jouw (aanvullende) plannen om de doelstellingen te gaan realiseren. 
 • Daarna heb je overleg met de Brand Manager om door te spreken wat nodig is om de nieuwste lancering perfect te presenteren. 
 • Vervolgens heb je een call met de inkoper van de klant om de laatste specificaties en voorwaarden van het promotie- en activatieplan van de komende 6 maanden door te nemen. Je spreekt af om het plan tot eind jaar volgende week te presenteren op het hoofdkantoor van de klant.
 • Na de lunch in het L’Oréal restaurant blijf je nog even zitten met het multifunctionele team om de lange termijn groeistrategie van jouw categorieën te bespreken en aan te geven welke rol jouw klant daarin kan spelen. Je vertaalt de wensen van de klant effectief door naar mogelijkheden binnen L’Oreal. Je vertaalt de mogelijkheden door naar een concreet actieplan voor jouw klant.
 • In de middag bespreek je de laatste forecast en planning met het Business Planning team. Je analyseert kansen en mogelijke bedreigingen in jouw planning, zowel op het gebied van producten als ook omzet, en past de planning waar nodig aan.
 • Aan het eind van de dag heb je nog een uur gereserveerd staan om je accountplan voor volgend jaar voor te bereiden. De aanscherpingen die je wilt maken onderbouw je door de juiste analyses en aanbevelingen vanuit de diverse stakeholders.


Wat bieden wij?
Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. 

En verder vind je bij ons:
 • Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s (Korn Ferry Award 2019: “Meest betrokken werknemers van Nederland”);
 • Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;
 • Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;
 • Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;
 • Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden. Je zal gaan samenwerken met collega’s uit vakgebieden als E-Commerce, Marketing, Category Management, Digital, Supply Chain en Finance.Solliciteren:
Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?
Solliciteer dan snel!


Diversiteit in recruitment
Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:


“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.
(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)
Wil je meer weten over werken bij L’Oréal Nederland?
Kijk dan op onze LinkedIn pagina: