ジョブファンクション: ディベロップメント マーケティング

雇用形態: フルタイム

所在地: Hoofddorp

国/地域: Netherlands

Ervaren Product Manager

Voor onze Consumenten Producten Divisie (CPD) zoeken we marketing talent met 3 tot 5 jaar ervaring.In het kort

L’Oréal is waar FMCG meets Beauty. We geloven in ‘beauty for all’, dus proberen we voor elke consument de meest relevante producten in de markt te zetten. De beauty consument is veeleisend en de beauty mark is competitief. Om te kunnen beantwoorden aan de voortdurend veranderende vraag, zijn we digital first, merk gericht, dynamisch, innovatief en data driven. Als professional wordt je bij ons uitgedaagd om iedere dag nieuwe dingen te leren: on the job, via seminars, trainingen, workshops of brainstorm- en sharing sessions. 

Voor onze Consumenten Producten Divisie zijn wij op zoek naar een getalenteerde marketeer die één van onze marketing categorie teams komt versterken in de rol van Product Brand Manager. De divisie is opgebouwd uit de categorieën Skincare, Haircare & Styling, Coloration en Make-Up. Iedere categorie wordt aangestuurd door een Business Leader, waar je aan zult rapporteren.  Doel van de rol

Als Product Brand Manager ga je jouw merk accellereren. Dit doe je door het bouwen en uitrollen van consumer-centric brand plans, gebaseerd op een consumer decision journey en sterk gefundeerd met relevante en up-to-date consumenten inzichten. Onze business is immers trend gevoelig.


Samengevat ga je:

·         De groei van je merk stimuleren en (waar mogelijk) accellereren

·         Het ideale product portfolio voor de Nederlandse markt samenstellen, gebaseerd op trends en consumer insights

·         Nieuwe consumenten kennis laten maken met de producten van jouw merk en bestaande klanten engagen met aanverwante producten

·         De juiste tailor made media strategie uitrollen; consumenten op een relevante manier, op een relevant moment met een relevant bericht te bereiken


Uiteraard met als uiteindelijke doel om het marktaandeel van je merk in de betreffende categorie op een duurzame manier te laten groeien.Dit ga je doen

·         Een categorie brand strategie voor de Nederlandse markt adapteren en schrijven, samen met de Business Leader, Business Development, en gebaseerd op aanbevelingen vanuit Consumer Marketing Intelligence en de merk strategiën vanuit het internationale brand team

·         Je portolio managen; met een grote focus op het naar de markt brengen van product en/of marketing innovaties

·         Meerdere Integrated Marketing Campaigns opzetten; zowel organic als paid, via o.a. TV, OLV, Social, OOH, PR, events, etc. Dit doe je voor zowel bestaande pillar producten, als voor nieuwe lanceringen.

·         Het meten en beoordelen van je campagnes aan de hand van campagne KPIs zoals reach, VTR, CTR, conversion, engagement en natuurlijk market share impact. Op basis hiervan formuleer je aanbevelingen voor toekomstige campagnes

·         Ontwikkelen van content voor je integrated marketing campagnes, maar ook voor de website en lokale social platformen van je merk.

·         Zorg dragen dat de Retail Brand Manager van hetzelfde merk een Point of Sale visie ontwikkelt die in lijn ligt met de merk strategie, en aansluit op de betreffende product proposities

·         Zo veel mogelijk (onderbouwde) categorie inzichten verzamelen om een categorie visie te ontwikkelen.

·         Jouw kennis up-to-date houden op gebied van (digital) marketing. Uiteraard borgen wij jouw ontwikkeling vanuit L’Oréal in de Learning tracks Marketing-U en onze Digital Academy. Daarnaast verwachten wij dat je jezelf ontwikkelt door (vak)magazines te volgen, mee te werken aan onderzoeken, workshops of lezingen bij te wonen, influencers te volgen of zelf winkels te bezoeken.Je werkt samen met:

Deze functie vergt sterke interpersoonlijke en communicatieve skills.

Om deze rol succesvol uit te voeren werk je samen met:

·         Retail Brand Managers, welke de merken plannen doorvertalen naar retailer plannen.

·         De Marketing Coordinator. Deze collega verleent marketing support in bijvoorbeeld het opzetten van events, creatie van POS, etc.

·         Social, PR & influencer managers

·         Een Media Bureau (extern)

·         Een Marketing Bureau (extern)

·         Onze eigen Media Manager en andere digital specialisten uit ons multidisciplinaire CMO team.

·         Internationale brand teams en zone managers in Parijs. Hiermee bespreek je marketing plannen, lanceringen, product informatie, etc. 

·         De Business Leader, waar je aan rapporteertWelke eigenschappen en opleiding heb je nodig voor deze functie:

·         Afgeronde relevante WO Master

·         Ongeveer 3 tot 5 jaar relevante vakinhoudelijke werkervaring.

·         Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

·         Je hebt een passie voor Marketing en je omarmt digital en social media.

·         Brede functionele oriëntatie. Marketing, Digital, Category Management, Sales.

·         Analytisch als het kan, pragmatisch als het moet.

·         Je begrijpt het speelveld tussen marktaandeel, omzet en winstgevendheid.

·         Je bent in staat snel en effectief te schakelen met interne en externe contacten/ stakeholders.

·         Je gaat goed om met de druk en dynamiek van een ambitieuze FMCG omgeving

·          Je hebt overtuigingskracht en bent resultaat gericht
Een dag uit het leven van de Product Brand Manager:

Wanneer je ’s morgens op kantoor aankomt ga je kort door je mailbox, daarna haal je met je team koffie bij de koffiebar.

Hierna is er een inspiratie sessie georganiseerd door een marketing content bureau waarin zij ons informeren over de trends in beauty, en het medialandschap. Hier ga je samen met de Product Brand Managers uit andere categorieën heen. Hun input neem je mee in jouw plannen.

Later die ochtend heb je een afspraak met je consultant van het mediabureau over de doelstellingen van de aankomende media campagnes: welke boodschap wil je uitdragen, naar welke doelgroep? Aan de hand van deze input komt het bureau later bij je terug met een strategie.

Ondertussen krijg je ook de rapportages van de afgelopen media campagne binnen. Deze combineer je in een analyse met de sell-out resultaten, om te kijken of de media inzet voor de gewenste groei in sales heeft gezorgd. De conclusies hieruit zal je later deze week presenteren aan je manager.

Na de lunch in het nieuwe L’Oréal restaurant beantwoord je een mail van het hoofdkantoor in Parijs over een portfolio optimalisatie van één van je merken. Je hebt als voorbereiding een ranking gemaakt binnen het assortiment en de Retail Brand Manager heeft dit afgestemd met de Supply Planner en Category Manager. Samen formuleer je een aanbeveling en deze deel je met Parijs.  

In de middag heb je tijd geblokt om in Google Analytics & Adwords te duiken om de performance van de website te bekijken: bevat het de juiste informatie voor de consument? Je maakt een plan om de komende tijd de content te verbeteren, zodat het nog beter aan de consumenten behoefte voldoet en beter gevonden wordt.

Aan het einde van de middag heb je je wekelijkse meeting met de Retail Brand Manager. Hierin bespreken jullie de huidige projecten en de planning voor de komende maanden, zodat alle media momenten en instore activaties zo goed mogelijk op elkaar afgestemd worden.

 


Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden. Je zal gaan samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Marketing, Digital en Finance.Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op onze carrière site: https://careers.loreal.com/global/en/netherlands

En check Instagram: https://www.instagram.com/lorealnl/
Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal:

De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarkt kanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie en NYX Cosmetics


L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

Een aantal merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren en Urban Decay


De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: L'Oréal Professionnel - Kérastase - Redken - Matrix - Biolage R.A.W. - Pureology - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Carita en Decléor.


De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorg kanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche-Posay en SkinCeuticals.


De divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.