ジョブファンクション: オペレーション マーケティング

雇用形態: フルタイム

所在地: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

国: Netherlands

Bedrijfsomschrijving

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat met ons diverse productportfolio we kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Kiehl’s, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY.

In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 420 mensen naar ons streven de nummer 1 positie te behalen met al onze merken in de Nederlanse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij 53 miljoen producten per jaar. 

Wij zetten ons in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij moedigen mensen met verschillende culturele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking aan om bij ons te solliciteren.

Waar zijn wij naar op zoek

We zijn op zoek naar ambitieuze studenten, met sterke overtuigingen en ideeën. Studenten die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die bereid zijn verder te denken dan de ‘status quo’ en met hun ideeën het verschil willen maken. We need talent! Voor de divisie Cosmetique Active (ACD) zijn wij op zoek naar een Digital Marketing stagiair.

Functie omschrijving
ACD is de divisie binnen L’Oréal die zich richt op het apothekerskanaal en is verantwoordelijk voor de merken Vichy, La Roche-Posay, Innéov en Roger&Gallet. ACD is binnen het apothekerskanaal marktleider en verdedigt deze positie voortdurend door het introduceren van de nieuwste product innovaties. Samen met de Digital Manager implementeer je nieuwe websites en online marketing campagnes. Daarnaast onderhoud je social media platformen voor kanalen die relevant zijn voor de doelgroep.

Je gaat je bezig houden met het up to date houden van de websites en online channels van Vichy, La Roche-Posay, Inneov, Roger&Gallet. Je bent actief met het ontwikkelen, implementeren en verder uitbouwen van de zichtbaarheid van de merken op sociale media en websites van online campagnes voor deze merken. Dit doe je in samenwerking met de productmanagers en online marketeers. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van online nieuwsbrieven, directe mailings en andere (e)CRM gerelateerde activiteiten. Ook manage jij de search engine advertising campagnes, hierbij voer je analysen uit van de resultaten van campagnes en site bezoeken, om zo de effectiviteit van toekomstige campagnes en websites voor zoekmachine te optimaliseren die betrekking hebben op SEO.


Profiel

  • WO- student (Bachelor/Master)
  • Bij voorkeur in de richting Human Centered Multimedia, Informatiekunde of Marketingcommunicatie met sterke online focus.
  • Bent actief (geweest) naast je studie, ook online
  • Bent flexibel en houdt van uitdagingen
  • Schrikt niet af van veel verantwoordelijkheid
  • Hebt passie voor onze merken en een sterke affiniteit met de dynamiek van de FMCG
  • Hebt een sterke interesse in online marketing en social media

Carrière
Intern Development Program

L’Oréal investeert in de ontwikkeling van jong talent. L’Oréal biedt tijdens jouw stage het Intern Development Program aan, een ontwikkelingstraject speciaal voor stagiairs. Het IDP biedt gedurende de stageperiode: een welkomstpresentatie, persoonlijke begeleiding, presentatiemogelijkheden, officiële evaluaties en sociale evenementen (lunches, borrels, etc.).

L’Oréal biedt stages in de disciplines van Marketing, Sales, E-Commerce, Finance, Supply Chain, Human Resources, Corporate Communicatie en Public Relations. Naast het ervaren hoe het is om te werken binnen een jong, energiek en dynamisch bedrijf, bieden wij stages aan vol verantwoordelijkheden met de kans na een succesvolle stage aangenomen te worden voor een Young Graduate Program.

Young Graduate Program

Als je bij L’Oréal start, krijg je eigen verantwoordelijkheden vanaf de eerste dag. Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde collega’s en met managers die jou stimuleren het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar gezelligheid, naast serieus werk, fundamenteel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.

Wij breken met de huidige trend van vast-omlijnde en algemene traineeships; wij geloven dat iedere carrière uniek is. Daarom bieden wij elke nieuwe werknemer een individueel afgestemd Follow up& Integration Track (FIT) aan. Dit bestaat uit een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op ons hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Na jouw individuele FIT ben jij in staat om als echte professional je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten op te bouwen. Bij L’Oréal zul je snel groeien en ontwikkelen. Internationale stappen kunnen hier een onderdeel van zijn. Per jaar nemen wij gemiddeld 25 Young Graduates aan op verschillende afdelingen De disciplines waar jij in kunt starten zijn Marketing, Sales, Finance en Supply Chain.

Wat bieden wij aan 

Deze meewerkstage is fulltime, voor een duur van 5 tot 6 maanden. Je ontvangt een bruto stagevergoeding van €650,- per maand en reiskostenvergoeding, mits je niet in het bezit bent van een student ov-jaarkaart