Função: Digital

Tipo de Emprego: Tempo Integral

Localização: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

País: Netherlands

Community & Content ManagerOver L’Oréal (en onze digitale uitdaging)

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de cosmetica en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven van de mens. Dit maakt onze business strategisch en impactvol.

Onze consumenten begeven zich continu in de digitale en mobiele wereld en gebruiken het complete digitale spectrum voor hun zoektocht naar hun ideale beauty product en merk. De vele vloggers maken beauty een van de meest bekeken categorieën op Youtube. De visuele sociale platformen exploderen met inspirerende beauty content en er zijn zelfs nieuwe make-up merken gebouwd op sociale netwerken (zie NYX). Daarnaast zijn er hoge search volumes op de categorieën die meer uitleg nodig hebben, zoals facecare en haarverlies. Wij zien het als onze taak om onze expertise op deze gebieden op een zo relevant mogelijke manier te delen met onze doelgroepen.

Binnen de Active Cosmetics Divisie van L’Oréal (met de merken La Roche-Posay, Vichy en SkinCeuticals) zijn we grote stappen aan het maken op gebied van Digital Marketing, CRM en E-commerce.

Het team heeft een uitdagende en innoverende rol binnen de organisatie om digitaal in de kern van de L’Oreal cultuur te zetten voor alle vakgebieden. Hiervoor hebben we al zeer uiteenlopende digitale profielen in het team zitten, die continue van elkaar leren.

Ter aanvulling van dit team zijn we op zoek naar een Community & Content Manager

Als Community & Content Manager heb jij als missie love brands te maken van onze Active Cosmetics merken! Je bent verantwoordelijk voor het vergroten van de brand communities en hen voor lange termijn met de merken te engagen. Aangezien het een nieuwe functie in onze organisatie is, zal jij de baan vorm moeten geven. Als vertrekpunt zijn de kerntaken:

·         Het managen en plannen van alle (social media en CRM) communicatie naar de ACD brand communities via onze eigen kanalen; in samenwerking met agencies en ons Informatiecentrum.;

·         in samenwerking met onze product marketeers ga je relevante, wervende en engaging brand content creëren en lokaliseren, voor zowel social media als CRM;

·         Je bent adviseur naar onze marketeers toe wanneer zij nieuwe succesvolle marketing campagnes lanceren; dankzij jou behalen zij hier het optimale resultaat;

·         De communicatie is gebaseerd op een integrale content kalender, waarin de juiste consument, via het juiste kanaal en op het juiste moment wordt bereikt (met de juiste boodschap). Hierbij baseer je je op analyses van voorgaande campagnes, onze eigen databases, doelgroep eigenschappen en social listening.

·         Tot slot bewaak je de KPI’s en budgetten door middel van maandelijkse reporting en het proactief delen van best practices.Wie zoeken wij?

Voor deze rol zoeken we in ieder geval iemand met:

·         een afgeronde WO opleiding in Bedrijfskundige of Digitale richting;

·         2 à 3 jaar werkervaring op gebied van community management of als social media expert.


Verder ben je zelf ook zeer actief op deze platforms en heb je een grote affiniteit met onze merken en producten. Een beauty (skincare) junkie en een sociaal dier dus, niet alleen online maar ook binnen ons kantoor. Dit omdat je met veel verschillende mensen en partijen moet kunnen samenwerken om de ontwikkeling van onze merken tot ‘love brands’ te faciliteren. Tot slot zijn wij op zoek naar iemand met analytische vaardigheden, omdat je de resultaten van jouw eigen werk goed moet kunnen kwantificeren.

Omdat het een nieuwe rol is, zoeken we een ondernemend en experimenterend iemand, die zelf op zoek gaat naar de ideale invulling van de rol binnen de organisatie en die ons gaat leren hoe we beter met onze verschillende consumentengroepen kunnen communiceren.

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Bij L’Oréal zul je snel groeien en ontwikkelen. Je bouwt je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten. Internationale stappen kunnen hier een onderdeel van zijn. 

En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken.  Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van marketing en communicatie. Daarnaast zijn er veel opties om door te groeien binnen onze organisatie.

Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!