Função: Operações

Tipo de Emprego: Tempo Integral

Localização: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

País: Netherlands

Bedrijfsomschrijving

 

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is een van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeel in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 27 merken voldoen we aan de verschillende consument behoeften en we geloven dat met ons diverse productportfolio we kunnen bijdragen aan zelf-vertrouwen en zelf-waardering.

In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 420 mensen om te streven naar een nummer 1 positie voor al onze merken in de Nederlandse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij 53 miljoen producten per jaar.

Om onze toppositie in de markt te behouden, zijn we op zoek naar ambitieuze mensen, met sterke overtuigingen en ideeën. Mensen die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die graag “the extra mile” gaan en het verschil willen maken. We need talent.

Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde mensen en management dat jou stimuleert het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar fun, naast serieus werk, fundamenteel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.

Binnen onze Customer Care afdeling van de Professional Products Division zijn wij opzoek naar een innovatieve, klantgerichte, enthousiaste Customer Care medewerker.

 

Functieomschrijving

·         Je beantwoordt vragen van klanten telefonisch en per e-mail en biedt administratieve ondersteuning aan het sales team.

·         Je verzorgt de opvolging van klantendossiers in verband met bestellingen, leveringen, facturen, commerciële kortingen en creditnota's.

·         Je focust op (digitale) communicatie met klanten. Dit omvat de gehele order to cash flow.

·         Je werkt nauw samen met sales om zo de klant optimaal te kunnen helpen.         

·          Je draagt bij aan behalen van de doelstellingen op het gebied van creditmanagement, het op tijd binnen krijgen van de betalingen.

·         Je verwerkt bestellingen  die per e-mail binnenkomen en verstrekt informatie over de beschikbaarheid van de producten.

·         Je werkt samen met andere interne afdelingen zoals Marketing, Sales, Demand Planning en ons Warehouse om optimale service te geven aan de klanten.

·         Naast het oplossen van ad hoc problemen werk je samen met de andere teamleden aan de toekomst van de afdeling om zo onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

·         Je vindt het leuk om analyses te maken en om projecten parallel aan je operationele activiteiten uit te voeren.


 

 

Profiel

·         Je spreekt accentloos Nederlands, het hebben van kennis van de Engelse taal is een pluspunt.

·         Je bent klantvriendelijk en attent.

·         Je bent enthousiast en positief ingesteld en bent bevlogen in je werk.

·      Je denkt “out of the box” en draagt innovatieve ideeën aan.

·         Je houdt van telefonische contacten.

·         Je hebt een combinatie van gezonde assertiviteit met commerciële flair.

·         Je bent stressbestendig, efficiënt en werkt resultaatgericht en beschikt over doorzettingsvermogen

·         Je bent sociaal en aangenaam in de omgang met je collega's en beschikt over een goede dosis teamspirit.

·         Je hebt een goed analytisch vermogen en gevoel voor cijfers.

·         Je bent administratief nauwkeurig en werkt vlot met de PC.

·         Kennis van EXCEL noodzakelijk.

·         Ervaring van SAP is een pluspunt.

 

 

Wat bieden wij?


Als je bij L’Oréal start, krijg je eigen verantwoordelijkheden vanaf de eerste dag. Je maakt deel uit van een organisatie met internationale faam, werk je in ons team in een dynamische omgeving en heb je een afwisselende job. Daarnaast krijg je een competitief salaris, winstdeling (afhankelijk van omzet en winst), goede secundaire arbeidsvoorwaarden en andere leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfs-activiteiten.