Cargo: Marketing

Tipo de posição: Permanent

Tipo de emprego: Full - Time

Local: Hoofddorp

País: Netherlands

Junior Product Manager Kiehl's


In het kort

L’Oréal is op zoek naar een Junior Product Manager met een sterke affiniteit met social en retail om het Kiehl’s team te versterken. Je denkt digital first maar je begrijpt dat online en offline uiteindelijk in elkaar overlopen. In jouw nieuwe positie, versterk je de social presence van Kiehl’s, je managet de online community en je creëert de beste consumer experiences in onze fysieke winkels om on- en offline aan elkaar te verbinden.


L’Oréal is waar FMCG meets Beauty. We geloven in ‘beauty for all’, dus proberen we voor elke consument de meest relevante producten in de markt te zetten. De beauty consument is veeleisend en de beauty markt is competitief. Om te kunnen beantwoorden aan de voortdurend veranderende vraag, zijn we digital first, merk gericht, dynamisch, innovatief en data driven. Als professional word je bij ons uitgedaagd om iedere dag nieuwe dingen te leren: on the job, via seminars, trainingen, workshops of brainstorm- en sharing sessions. 


Wat kan je verwachten?

Je wordt onderdeel van het American Brands Marketing team in de L’Oréal Luxe Divisie. Als Junior Product Manager ga je het merk Kiehl’s accelereren.  Samengevat ga je:

  • De groei van je merk stimuleren en (waar mogelijk) accelereren
  • Nieuwe consumenten kennis laten maken met de producten van jouw merk en bestaande klanten engagen met aanverwante producten
  • De juiste tailor made strategie uitrollen; consumenten op een relevante manier, op een relevant moment met een relevant bericht bereiken

Uiteraard met als uiteindelijk doel om het marktaandeel van Kiehl’s binnen de categorieën waar we in opereren op een duurzame manier te laten groeien.

Dit ga je doen

·      De brand strategie van Kiehl’s voor de Nederlandse markt uitvoeren, samen met de Brand Product Manager en op basis van aanbevelingen vanuit Consumer Marketing Intelligence en de merk strategieën vanuit het internationale brand team.

·      Je portfolio managen; je brengt nieuwe producten op de markt en pusht deze met lanceringscampagnes en daarnaast ondersteun je de bestsellers.

·      Een grote focus op online marketing, de ontwikkeling en adaptatie van content, het managen van de Kiehl’s community via social en andere online kanalen, de strategie verbeteren op basis van je eigen analyses (bijvoorbeeld met behulp van market data en Google Analytics)

·      Het meten en beoordelen van je campagnes aan de hand van campagne KPI’s zoals reach, VTR, CTR, conversion, engagement en natuurlijk market share impact. Op basis hiervan formuleer je aanbevelingen voor toekomstige campagnes

·      De social media strategie van Kiehl’s ontwikkelen: je maakt een actieplan om onze follower basis te vergroten, te onderhouden en te behouden.


Je werkt samen met:

Om deze rol succesvol uit te voeren werk je samen met:

·      Social, PR & influencer managers

·      Retail managers

·      Een Mediabureau (extern)

·      Onze eigen Media Manager en andere digital specialisten uit ons multidisciplinaire CMO team.

·      Internationale brand teams en zone managers in Parijs. Hiermee bespreek je marketing plannen, lanceringen, product informatie, etc. 

·      De Brand Product Manager, waar je aan rapporteert


Ben jij het talent dat wij zoeken?

Dan heb je in ieder geval...

·         Een afgeronde WO Master;

·         Kennis van marktontwikkelingen, consumenten, producten en concurrenten;

·         Een goed gevulde marketing toolkit, waarin digitale marketing skills (zoals online advertising, social media, digitale campagnes en media planning) onmisbaar zijn;

·         Affiniteit met de dynamiek van retail omgevingen;

·         Een goed cijfermatig en analytisch inzicht;

Je staat aan de start van je carrière, vol met enthousiasme om het vakgebied marketing te vernieuwen en met jouw visie onze organisatie een stap verder te brengen!

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductieprogramma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Wij borgen jouw professionele ontwikkeling vanuit L’Oréal in de Learning tracks voor Marketing en onze eigen Digital Academy.

Verder vind je bij ons:

·      Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·      Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·      Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·      Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·      Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·      Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden. Je zal gaan samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Marketing, Digital en Finance.Solliciteren

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op onze carrière site: https://careers.loreal.com/global/en/netherlands

En check Instagram: https://www.instagram.com/lorealnl/
Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal:

De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarkt kanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie en NYX Cosmetics


L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

Een aantal merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren en Urban Decay


De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: L'Oréal Professionnel - Kérastase - Redken - Matrix - Biolage R.A.W. - Pureology - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Carita en Decléor.


De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorg kanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche-Posay en SkinCeuticals.


De divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.
#}