Função: Supply Chain

Tipo de Emprego: Tempo Integral

Localização: Netherlands - Distribution Center Alphen a/d Rijn

País: Netherlands

Logistic Manager Professional Products Division

 

 

Over L’Oréal

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 27 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat we met ons diverse productportfolio kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Kiehl’s, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY.

 

In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 420 mensen naar ons streven de nummer 1 positie te behalen met al onze merken in de Nederlandse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij 53 miljoen producten per jaar.

 

Wat zoeken wij?

Om onze toppositie in de markt te behouden, zijn we op zoek naar ambitieuze mensen, met sterke overtuigingen en ideeën. Mensen die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die graag “the extra mile” gaan en het verschil willen maken.

 

“A company is not walls and machines, it’s people, people and people”

(Eugène Schueller, oprichter van L’Oréal)

 

Rolbeschrijving

Als Logistic Manager Professional Products Division (PPD) maak je deel uit van het managementteam van het distributiecentrum wat bestaat uit de site manager, 3 logistic managers en de QEHS manager. Dit team is verantwoordelijk voor het aansturen van de logistieke operatie binnen de Benelux voor twee divisies (ACD en PPD, zie onderstaand voor meer informatie). Het team omvat daarnaast nog 3 teamleiders, 30 vaste medewerkers en ca. 15 uitzendkrachten. Eén teamleider en 10-15 medewerkers vallen hierbij onder jouw directe verantwoordelijkheid.

 

Naast het dagelijks leiden, managen en ontwikkelen van je team, zet je de koers uit voor de lange termijn. Hierbij streef je naar continue verbeteren en initieer je procesoptimalisatie met het oog op het verbeteren van  bijvoorbeeld budget, doorlooptijden, productiviteit, veiligheid en kwaliteit. Voorbeelden hiervan zijn het aanpassen van de fysieke lay-out, optimaliseren van picking routes of het verbeteren van de transportplanning.

Daarnaast ben je o.a. (mede)verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het QEHS (quality, environment, health en safety) beleid, onderhoud je contact met diverse leveranciers en uitzendbureaus, organiseer je trainingen en campagnes, etc.

 

Binnen het distributiecentrum ben je het aanspreekpunt van de divisie en zorg je voor een vertaling van de business (marketing & sales) naar de operatie. Dit zowel operationeel, zoals het omzetten van business forecasts naar een capaciteitsplanning voor het DC, als projectmatig. Je anticipeert hierbij op veranderingen in de business en zoekt naar verdere verbeteringen binnen de supply chain. Dit doe je in nauwe samenwerking met de supply & demand planning, customer care en marketing teams. Hierin ben je vasthoudend, maar ook een bruggenbouwer. Je kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus en maakt de afweging tussen ogenschijnlijk tegenstrijdige belangen.

 

Kenmerken van deze functie:

 

                    Je rapporteert aan de site manager.

                    Leiden, managen en ontwikkelen van je team.

                    Anticiperen op de business in nauwe samenwerking met o.a. de supply en demand planning, customer care en marketing teams.

                    Het ondersteunen en verder ontwikkelen van de veiligheidscultuur.

                    Managen van de dagelijkse processen met inachtneming van veiligheid, kwaliteit, doorlooptijd en kosten.

                    Het monitoren hiervan o.b.v. kpi’s en feedback vanuit de operatie, de business en de klant.

                    Vinden van mogelijkheden tot continue verbeteren, zowel binnen als buiten het distributiecentrum.

 

De standplaats is Alphen aan den Rijn, maar het hoofdkantoor in Hoofddorp zal regelmatig bezocht worden.

 

Profiel kandidaat

                    Affiniteit met het managen van een divers team.

                    Assertief en human sensitive.

                    Teamspeler.

                    Analytisch en planmatig sterk.

                    Pragmatisch en resultaatgericht.

                    Netwerker.

                    Altijd op zoek naar mogelijkheden tot verbetering.

 

Technische competenties

                    Master of Science, bij voorkeur in de richting Business/ Economie/ Supply Chain;

                    2 jaar werkervaring, bij voorkeur binnen de supply chain;

                    Bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs en de mogelijkheid tot reizen binnen Nederland en (beperkt) daar buiten;

                    Je hebt goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in taal en geschrift.

 

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

 

En verder vind je bij ons:

                    Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

                    Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

                    Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

                    Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

                    Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

                    Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

 

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van marketing en communicatie.

 

Solliciteren:

Denk jij dat je klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!

 

 

Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

 

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)

 

 


Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal  is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle cosmeticalijnen dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum.

 

Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 

 

De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in de grotere kanalen (hypermarkten, supermarkten, drogisten en traditionele winkels). Deze divisie is het speerpunt van het streven van de L’Oréal groep om meer dan een miljard nieuwe consumenten aan te werven.

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie – NYX Cosmetics

 

L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

De merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren - Urban Decay - Clarisonic - Shu Uemura - Viktor & Rolf - Diesel - Cacharel - Helena Rubinstein - Maison Martin Margiela.

 

De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: Kérastase - Redken - Matrix - Pureology - Decleor - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Essie – Carita – Decléor.

 

De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorg kanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken, een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche Posay – SkinCeuticals.

 

Deze divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.

 

Voor meer informatie over L’Oréal, neem een kijkje op onze website: http://www.loreal.com/