Função: Digital

Tipo de Emprego: Tempo Integral

Localização: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

País: Netherlands

Media Manager

 

 

Over L’Oréal (en onze digitale uitdaging)

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de cosmetica en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven van de mens. Dit maakt onze business strategisch en impactvol.

 

Onze consumenten begeven zich continu in de digitale en mobiele wereld en gebruiken het complete digitale spectrum voor hun zoektocht naar hun ideale beauty product en merk. De vele vloggers maken beauty een van de meest bekeken categorieën op Youtube. De visuele sociale platformen exploderen met inspirerende beauty content en er zijn zelfs nieuwe make-up merken gebouwd op sociale netwerken (zie NYX). Daarnaast zijn er hoge search volumes op de categorieën die meer uitleg nodig hebben, zoals skincare en haarkleur. Wij zien het als onze taak als beauty expert om onze expertise op deze gebieden op een zo relevant mogelijke manier te delen met onze doelgroepen.

 

Binnen de divisie consumentenproducten van L’Oréal (met de merken Maybelline, L’Oreal Paris, Essie, Garnier, NYX) zijn we grote stappen aan het maken op deze digitale transformatie met het Digital Development & Communication Team. De missie van dit team is om een ‘best in class’ consumer connection team te zijn, die zeer nauw samenwerkt, onderling en met onze marketeers. Waarbij we onze consumer touchpoints en insights maximaal willen benutten om optimale, geïntegreerde communicatiestrategieën te ontwikkelen die brand love en consumer engagement brengen.

 

Het team heeft een uitdagende en innoverende rol binnen de organisatie om digitaal in de kern van de L’Oreal cultuur te zetten voor alle vakgebieden. Hiervoor hebben we al zeer uiteenlopende digitale profielen in het team zitten, die continue van elkaar leren.

 

 

De rol

Ter aanvulling op dit team zijn we op zoek naar een Media Manager. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de full-funnel media strategie. Met als doel om de ROI te verhogen en de relevantie voor de consument. De kerntaken zijn:

 

·         Coordinator: Het faciliteren en coördineren van marketing in het briefing proces en doelstellingen stellen naar de media en creatieve agencies toe. Jij zorgt er ook voor dat het media plan up-to-date is en beheert de relatie met de media agencies.

·         Strateeg: Het evalueren van de media plannen en adviseren op de juiste inzet van de relevante touchpoints in de consumer journey.  Marketing beheert het budget, maar jij bent de strateeg die ervoor zorgt dat de juiste keuzes worden gemaakt.

·         Performance management: Samen met de precision advertising manager (die de data gedreven digitale media optimaliseert – SEA/Social/programmatic video) de agencies challengen op de resultaten. Samen met marketing de campagnes evalueren en het verspreiden van best practices.

·         Integratie sales/retailer media: Het integreren van de sales media (via de retailer kanalen) met het marketing media plan. Het opstellen van (standaard) activatieplannen om de sales media investeringen te optimaliseren samen met de account managers en de retailer.

·         Innovatie: op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de publishers en digitale partijen als Google/Facebook en pro-actief nieuwe suggesties aandragen die relevant zijn voor onze consumenten.

·         Jaardeals: Adviseren van de media purchaser bij het opzetten van jaardeals met de publishers en media agencies.

 

Je wordt onderdeel van een team met een brede variëteit aan specialismes die als business partner van marketing fungeert. Dat vraagt om een ondernemend en experimenterend iemand, die het beste functioneert in een team en die mee kan denken over de ontwikkeling van onze communicatie.  Het is bovendien belangrijk om goede sociale en (prioriteit) management skills te hebben, aangezien je met veel verschillende interne en externe stakeholders moet samenwerken.

 

Welke skills zoeken wij verder?

·         Een afgeronde opleiding op WO niveau

·         7-10 jaar werkervaring in het opstellen en managen van media plannen. Idealiter een mix van agency en corporate ervaring

·         Sterk ontwikkelde kennis in digitale media kanalen

·         Vloeiend in Nederlands en Engels

 

 

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Bij L’Oréal zul je snel groeien en ontwikkelen. Je bouwt je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten. Internationale stappen kunnen hier een onderdeel van zijn. 

 

En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

 

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken.  Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van marketing en communicatie. Daarnaast zijn er veel opties om door te groeien binnen onze organisatie.

 

 

Sollicteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!