Função: Digital

Tipo de Emprego: Tempo Integral

Localização: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

País: Netherlands

Bedrijfsomschrijving

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat met ons diverse productportfolio we kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Kiehl’s, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY. 

In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 420 mensen naar ons streven de nummer 1 positie te behalen met al onze merken in de Nederlandse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij 53 miljoen producten per jaar. 

Wij zetten ons in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij moedigen mensen met verschillende culturele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking aan om bij ons te solliciteren.

Waar zijn wij naar op zoek

We zijn op zoek naar ambitieuze studenten, met sterke overtuigingen en ideeën. Studenten die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die bereid zijn verder te denken dan de ‘status quo’ en met hun ideeën het verschil willen maken. We need talent! Om onze marketingafdeling te versterken, zijn wij op zoek naar een Digital Marketing stagiair.

 

Over het Digital Development & Communication Team

Onze consumenten begeven zich continu in de digitale en mobiele wereld en gebruiken het complete digitale spectrum voor hun zoektocht naar hun ideale beauty product en merk. De vele vloggers maken beauty een van de meest bekeken categorieën op Youtube. De visuele sociale platformen exploderen met inspirerende beauty content en er zijn zelfs nieuwe make-up merken gebouwd op sociale netwerken (zie NYX). Daarnaast zijn er hoge search volumes op de categorieën die meer uitleg nodig hebben, zoals skincare en haarkleur. Wij zien het als onze taak als beauty expert om onze expertise op deze gebieden op een zo relevant mogelijke manier te delen met onze doelgroepen.

 

Binnen de divisie consumentenproducten van L’Oréal (met de merken Maybelline, L’Oreal Paris, Essie, Garnier, NYX) zijn we grote stappen aan het maken op deze digitale transformatie met het Digital Development & Communication Team. De missie van dit team is om een ‘best in class’ consumer connection team te zijn, die zeer nauw samenwerkt, onderling en met onze marketeers. Waarbij we onze consumer touchpoints en insights maximaal willen benutten om optimale, geïntegreerde communicatiestrategieën te ontwikkelen die brand love en consumer engagement brengen.

 

Het team heeft een uitdagende en innoverende rol binnen de organisatie om digitaal in de kern van de L’Oreal cultuur te zetten voor alle vakgebieden. Hiervoor hebben we al zeer uiteenlopende digitale profielen in het team zitten, die continue van elkaar leren.Functie omschrijving
Als Digital Marketing stagiair(e) binnen de Consumenten Producten Divisie van L’Oréal werk je aan de ontwikkeling van de digitale platformen en campagnes van de merken L’Oréal Paris, Garnier en Maybelline. Je helpt het team met het managen van de merk websites, het opzetten van online marketing campagnes en het testen van nieuwe initiatieven op gebied van digitaal.

 • Samen met de Digital Asset Manager en onze website agencies zorg je ervoor dat de websites van L’Oréal Paris, Garnier en Maybelline up-to-date zijn. Naast het opzetten van nieuwe product pagina’s en landingspagina’s voor online activaties help je ook bij het lanceren van compleet nieuwe websites en initiatieven zoals www.trendalert.nl en www.ilovemakeup.nl.

 • Om de doelgroepen van onze merken te bereiken, implementeer je campagnes op relevante online kanalen zoals Facebook, Instagram, Google Search en YouTube. Hierbij werk je nauw samen met de Digital Media Manager en de  marketing en sales teams. Achteraf analyseer je de resultaten van de campagnes om zo de effectiviteit van toekomstige campagnes te optimaliseren. Profiel

 • WO student, bij voorkeur in de richting Bedrijfskunde of marketingcommunicatie
 • Passie voor onze merken en een sterke affiniteit met dynamiek van de FMCG
 • Interesse in online marketing en social media
 • Sterk analytisch vermogen en hebt oog voor detail
 • Denkt out-of-the-box en creatief
 • Communicatief sterk en werkt graag in teamverband
 • Flexibel en houdt van uitdagingen
 • Schrikt niet af van veel verantwoordelijkheid
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal (Frans is een pré)
Carrière 
Intern Development Program


L’Oréal investeert in de ontwikkeling van jong talent. L’Oréal biedt tijdens jouw stage het Intern Development Program aan, een ontwikkelingstraject speciaal voor stagiairs. Het IDP biedt gedurende de stageperiode: een welkomstpresentatie, persoonlijke begeleiding, presentatiemogelijkheden, officiële evaluaties en sociale evenementen (lunches, borrels, etc.).


L’Oréal biedt stages in de disciplines van Marketing, Sales, E-Commerce, Finance, Supply Chain, Human Resources, Corporate Communicatie en Public Relations. Naast het ervaren hoe het is om te werken binnen een jong, energiek en dynamisch bedrijf, bieden wij stages aan vol verantwoordelijkheden met de kans na een succesvolle stage aangenomen te worden voor een Young Graduate Program.


Young Graduate Program


Als je bij L’Oréal start, krijg je eigen verantwoordelijkheden vanaf de eerste dag. Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde collega’s en met managers die jou stimuleren het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar gezelligheid, naast serieus werk, fundamenteel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.


Wij breken met de huidige trend van vast-omlijnde en algemene traineeships; wij geloven dat iedere carrière uniek is. Daarom bieden wij elke nieuwe werknemer een individueel afgestemd Follow up& Integration Track (FIT) aan. Dit bestaat uit een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op ons hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Na jouw individuele FIT ben jij in staat om als echte professional je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten op te bouwen. Bij L’Oréal zul je snel groeien en ontwikkelen. Internationale stappen kunnen hier een onderdeel van zijn. Per jaar nemen wij gemiddeld 25 Young Graduates aan op verschillende afdelingen De disciplines waar jij in kunt starten zijn Marketing, Sales, Finance en Supply Chain.


Wat bieden wij aan 


Deze meewerkstage is fulltime, voor een duur van 5 tot 6 maanden. Je ontvangt een bruto stagevergoeding van €650,- per maand en reiskostenvergoeding, mits je niet in het bezit bent van een student ov-jaarkaart