< Назад к списку вакансий

Digital Asset Manager

Сфера деятельности: Digital

Тип должности: Permanent

Тип занятости: Full - Time

Место расположения: Hoofddorp

Страна: Netherlands

Over L’Oréal (en onze digitale uitdaging) 
L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de cosmetica en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven van de mens; dit maakt onze business strategisch en impactvol. 
Onze consumenten begeven zich continu op verschillende plekken. Ze gebruiken het complete off- en online spectrum voor hun zoektocht naar hun ideale beauty producten en merken. De ontelbare vloggers maken ‘beauty’ één van de meest bekeken categorieën op Youtube. De visuele sociale platformen exploderen met inspirerende beauty content en er zijn zelfs volledige nieuwe make-upmerken gebouwd op sociale netwerken (zie NYX Professional Make-up). Er zijn hoge search volumes op de categorieën die meer uitleg nodig hebben, zoals facecare en haarverlies. En consumenten zijn steeds gemakkelijker in contact met hun vertrouwde merken als het gaat om advies. 

Wij zien het daarom als onze missie om onze expertise op deze gebieden op een zo relevant mogelijke manier te delen met onze doelgroepen. Om deze missie te volbrengen zijn we op zoek naar een

Digital Asset Manager

Als Digital Asset Manager draag je bij aan en houd je toezicht op de planning, tracking en deliverables van digitale projecten in lijn met de merkstrategie. Je analyseert consumentengedrag en optimaliseert onze lokale websites en services zodat we relevant zijn, verwachtingen overtreffen en merkvoorkeur versterken. Daarnaast ben je een strategische sparringpartner voor marketing als het gaat om plaatsing van kwalitatieve content op onze eigen websites, social kanalen & Google shopping. Tevens maak je analyses over de data die binnenkomt op de websites en optimaliseert hierop. Je adviseert en traint jouw belangrijkste stakeholders om het maximale uit onze digital assets te halen.  


Verantwoordelijkheden
 • Je bent eindverantwoordelijk voor verschillende merkwebsites, zoals die van Vichy, La Roche-Posay, SkinCeuticals en de B2B webshop. 
 • Je managed de implementatie en optimalisatie van onze brandwebsites en digitale services zoals Vitrual Try On, Skindiagnose en Hairdiagnose in lijn met de merkstrategieen. 
 • Je implementeert en optimaliseert digitale tooling zoals online sampling, rating & reviews, consumentenpanels etc. 
 • Je coördineert contentproductie samen met marketing, de contentmanagement agency en de copywriters (NL/VL/FR), en draagt zorg voor kwaliteit en tijdigheid van de content op de websites.  
 • Je deelt consumentengedrag en -inzichten met marketing op basis van analyses uit Google Analytics en Google Ads.
 • Je maakt onderdeel uit van de marketing Scrum teams zodat ze de digitale klantcontactmomenten (websites, e-commerce, social) zo goed mogelijk kunnen inrichten.
 • Je deelt jouw digitale kennis met de organisatie door het geven van trainingen en het delen van best & worse practices. 
 • Je beheert het digital budget en bepaalt samen met marketing waar nieuwe kansen liggen.

Omschrijving

Je start de week met een dagstart samen met jouw collega’s uit het digitale team. Hierbij worden lopende zaken besproken en vooruitgekeken naar de werkzaamheden van de week. Je hebt je van tevoren goed voorbereid en daardoor een duidelijk overzicht van alle aanvragen en lopende werkzaamheden. Je deelt jouw successen, issues en hulpvragen. Verder heb je nog een aantal afspraken met marketing om de digitale activatie strategie van een nieuwe service te bespreken en een call met het IT-team om de status van technische bugfixes en optimalisaties te bespreken. 

Specificaties
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Je hebt ervaring met (Google) analytics 
 • Je hebt ervaring met SEO & SEA
 • Je hebt affiniteit met content
 • Je hebt gevoel voor User Experience en weet de klant centraal te zetten
 • Je hebt gevoel voor design en taal
 • Je bent goed in projectmanagement en hebt ervaring met Scrum
 • Je weet hoe je anderen goed kan adviseren en mee kan krijgen in jouw plannen

Wat biedt L’Oréal

Alles dat je nodig hebt om optimaal te presteren, zoals bijvoorbeeld een eigen werkplek, informatie en trainingen rondom de merken, leuke collega’s, etc. ‘Test & learn’ is hier dagelijkse kost, dus je krijgt alle ruimte om mee te denken hoe we nog beter kunnen acteren op de behoefte van de consument. Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je gaat samenwerken met enorm gepassioneerde mensen uit verschillende vakgebieden!