Функция: Финансы и контроллинг

Тип занятости: Полный рабочий день

Место расположения: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

Страна/область: Netherlands

Business ControllerTiming

Bij L’Oréal Nederland zijn wij altijd op zoek naar talent! In de eerste helft van 2019 verwachten wij dat er een positie zal ontstaan voor een Business Controller. Graag treden wij nu al in gesprek met talentvolle kandidaten, om voor beide partijen een soepele overgang te kunnen realiseren.


Over de rol

Als Business Controller binnen L’Oréal Nederland ben je een belangrijke sparring partner voor de business. Als het ‘financiële geweten’ van de afdeling bewaak je de financiële resultaten van één of meerdere merken binnen de Divisie.


Wat ga je doen?
Jouw functie bestaat uit de volgende taken:

·         Budgetbeheer en bijsturing: het kwantificeren van doelstellingen, het analyseren en voorstellen van oplossingen met/ aan het management

·         Het opstellen van de juiste KPI's om General Management proactief te adviseren

·         Het Managen en coördineren van de planning en control cycli (Budget/ Trend)

·         Het controleren van de business resultaten en kosten

·         Kostenreductie middels optimalisatie van systemen en structuren

·         Beheer van de periodieke Business Unit rapportages

·         Bewaking van Internal Control proceduresWie zoeken wij?

Om de beste match te kunnen maken, geven we graag een zo duidelijk mogelijk beeld van de functie. Voor het gemak maken wij daarbinnen onderscheid tussen hard skills en soft skills.Hard skills

Voor deze functie zoeken wij iemand die in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoet:

·         In het bezit van een Master diploma in financiele richting

·         5 - 7 jaar werkervaring in business controlling/ auditing/ financial management

·         Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Extra taalkennis is een pré.

·         Aantoonbaar meerjarige ervaring met Excel en SAP

·         Indien je gedurende jouw carrière bij een Big4 en/of in de FMCG/ retail hebt gewerkt, is dat een pré.Soft skills

Als één van de meest toonaangevende bedrijven in de FMCG, mag je er vanuit gaan dat L’Oréal jou in deze functie zal uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Bij ons is ‘een dynamische werkomgeving’ een understatement; je zult in staat moeten zijn om om te gaan met snelle veranderingen, korte lijnen en hands-on oplossingen. Tegelijkertijd staat het belang van onze strategische partners en de consumenten altijd voorop. Het is van groot belang dat je in deze complexe omgeving het overzicht bewaakt. 

Om deze reden zijn wij op zoek naar iemand met de volgende persoonskenmerken:

·         Teamplayer

·         Energiek

·         Communicatief sterk

·         Gestructureerd

·         FlexibelWat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.


En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden. Je zal gaan samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Marketing, Digital en Supply Chain.Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!Diversiteit in recruitment


Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op onze carrière site: https://careers.loreal.com/global/en/netherlands

En check onze Instagram: https://www.instagram.com/lorealnl/
Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal:


De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarkt kanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie en NYX Cosmetics


L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

Een aantal merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren en Urban Decay


De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: L'Oréal Professionnel - Kérastase - Redken - Matrix - Biolage R.A.W. - Pureology - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Carita en Decléor.


De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorg kanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche-Posay en SkinCeuticals.De divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.