Функция: Разработка нового продукта

Тип занятости: Полный рабочий день

Место расположения: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

Страна: Netherlands


Consumer and Market Insights Analyst

Over L’Oréal

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de beauty business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Met onze prachtige merken en producten bieden we beauty aan voor iedere consument; ons motto is dan ook “Sharing beauty with all”.


L’Oréal Nederland

In ons hoofdkantoor in Hoofddorp werken we met ongeveer 440 mensen aan het behalen of uitbouwen van de nummer 1 positie voor onze merken in de Nederlandse markt. Onze overtuigende marketing campagnes, sterke strategische relaties met onze retail partners en een ijzersterke distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen.

Om onze toppositie in de markt te behouden hebben we ambitieuze mensen nodig, met sterke waarden en visie op hun vakgebied. Mensen die professioneel kritisch zijn op de status quo, kansen herkennen en risico’s durven te nemen. Wij zoeken toekomstige leiders die een stap harder willen lopen om het verschil te maken in uitdagende markten. Kortom, wij zoeken talent.


Ontwikkelingen in de markt

De markt voor persoonlijke verzorging verandert heel snel. De consument van vandaag is veeleisend, heeft veel kennis en wordt alsmaar invloedrijker. De consument denkt digitaal, wil snelle en persoonlijke service, zoekt naar een gezonde en verantwoorde levensstijl en wil vermaakt, verrast en verwend worden. Dit verandert het retail landschap, met  nieuwe verkoopkanalen, en nieuwe relaties tussen consumenten en beauty merken & producten. Binnen deze context, is ‘consumer centricity’ van strategisch belang voor L’ Oréal Nederland om de consument te faciliteren in zijn/haar veranderende behoeften voor persoonlijke verzorging.


Jouw rol

In de rol van Consumer en Market Insights (CMI) Analyst maak je deel uit van het CMI team en rapporteer je aan de CMI manager. Kerntaak van het CMI team is het creëren van een organisatie waarin de consument en zijn/haar behoeften centraal staat als sterke basis bij plan- en strategievorming, door bijvoorbeeld category management, marketing en sales. Hierbij is het essentieel dat het CMI team de juiste consument- en marktinzichten vergaart, duidt en deelt op een manier die impact heeft. De Consumer en Market Insights Analyst heeft hierin een zeer belangrijke rol. De voornaamste verantwoordelijkheden zijn:


Consument inzichten

 • Compileren van behoeften en vraagstukken onder interne stakeholders, zoals category management, sales en marketing

 • Uitvoeren van consumentonderzoeken: van briefing, doelstellingen, checken van vragenlijsten t/m timings, kosten en rapport oplevering.

 • Het begeleiden en aansturen van externe CMI bureaus, waarbij het belangrijk is om zorg te dragen voor een goede relatie en goede kwaliteit van resultaten.

 • Uitvoeren van CRM projecten in samenwerking met retailers, op basis van hun loyalty programma’s.

 • Benutten en duiden van consumenten trends en deze vertalen in korte, betekenisvolle en pakkende conclusies.


Market intelligence

Managen van de dagelijkse relatie met onze market intelligence partner, waarbij het belangrijk is om kwaliteit van diensten en toegevoegde waarde van het account team te optimaliseren.

 • Delen van maandelijkse rapporten en analyseren van belangrijkste trends aangaande retailers, merken en competitie.

 • Beheren van in- en externe intelligence tools (zoals CBS, Euromonitor) en benutten van mogelijkheden.


Interne communicatie

 • Effectief delen van onderzoeksresultaten met de organisatie en ondersteuning bieden bij duiding en opname in plannen.

 • Ondersteunen van de CMI Manager bij het creëren van de country visie over markt- en consumententrends.

 • Netwerken met de internationale CMI community bij L’Oréal en uitwisselen van best practices, studies, etc.


Jouw profiel

 • Circa 2 tot 4 jaar ervaring in soortgelijke positie

 • Sterke kennis van marktonderzoeksmethoden (kwantitatief en kwalitatief)

 • Basis begrip van market intelligence diensten

 • WO Master titel in relevant terrein

 • Sterke analytische vaardigheden

 • Goede project management vaardigheden en communicatief sterk

 • Interesse in consumentengedrag en -behoeften

 • Pro actieve houding en hands on

 • Enige praktijkervaring met business Engels


Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

En verder vind je bij ons:

 • Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

 • Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

 • Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

 • Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

 • Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van marketing en communicatie.

 

Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!

 

 

Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

 

 

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)

 

 Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 


De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarktkanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie – NYX Cosmetics


L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.


De merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren - Urban Decay - Clarisonic - Shu Uemura - Viktor & Rolf - Diesel - Cacharel - Helena Rubinstein - Maison Martin Margiela.


De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: Kérastase - Redken - Matrix - Pureology - Decleor - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Essie – Carita – Decléor.


De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorgkanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche-Posay – SkinCeuticals.


Deze divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.


Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op de carrière site: https://careers.loreal.com/en/locations/europe/careers-in-netherlands

En check Instagram: https://www.instagram.com/lorealnl/