Функция: Директор по маркетингу / Интернет маркетинг

Тип занятости: Полный рабочий день

Место расположения: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

Страна: Netherlands

Data Analyst

 


Over L’Oréal (en onze digitale uitdaging)

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de cosmetica en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven van de mens. Dit maakt onze business strategisch en impactvol.


Onze consumenten begeven zich continu in de digitale en mobiele wereld en gebruiken het complete digitale spectrum voor hun zoektocht naar hun ideale beauty product en merk. De vele vloggers maken beauty een van de meest bekeken categorieën op Youtube. De visuele sociale platformen exploderen met inspirerende beauty content en er zijn zelfs nieuwe make-up merken gebouwd op sociale netwerken (zie NYX). Daarnaast zijn er hoge search volumes op de categorieën die meer uitleg nodig hebben, zoals skincare en haarkleur. Wij zien het als onze taak als beauty expert om onze expertise op deze gebieden op een zo relevant mogelijke manier te delen met onze doelgroepen.


Binnen de divisie consumentenproducten van L’Oréal (met de merken Maybelline, L’Oreal Paris, Essie, Garnier, NYX) zijn we grote stappen aan het maken op deze digitale transformatie met het Digital Development & Communication Team. De missie van dit team is om een ‘best in class’ consumer connection team te zijn, die zeer nauw samenwerkt, onderling en met onze marketeers. Waarbij we onze consumer touchpoints en insights maximaal willen benutten om optimale, geïntegreerde communicatiestrategieën te ontwikkelen die brand love en consumer engagement brengen.


Het team heeft een uitdagende en innoverende rol binnen de organisatie om digitaal in de kern van de L’Oreal cultuur te zetten voor alle vakgebieden. Hiervoor hebben we al zeer uiteenlopende digitale profielen in het team zitten, die continu van elkaar leren.Over de rol

Ter aanvulling van dit mooie team zijn we op zoek naar een Data Analyst.

Aangezien het een nieuwe functie in onze organisatie is zal jij de baan vorm moeten geven. Als vertrekpunt zijn de kerntaken als volgt:

·         Het bewaken van de data en tagging kwaliteit van onze cookie pool.

·         Het opbouwen van waardevolle en relevante audiences voor onze verschillende merken en productgroepen. Dit gaat om het optimaal benutten van 1st party data, maar ook het opzetten van 2nd party data deals met onze belangrijkste publishers samen met onze agencies en digital media manager.

·         Het meedenken over een zo efficiënt en relevant mogelijke targeting strategie op basis van deze audiences, samen met onze digitale media manager en agencies. De voornaamste spelers hierbij zijn DoubleClick en Facebook.

·         Het bewaken van onze data privacy.

·         Het genereren van actionable insights om onze media  en assets (sociale kanalen, apps, website, Youtube) te optimaliseren middels gestandaardiseerde dashboards. Belangrijkste stakeholders hierbij zijn ons digitale team, de marketeers en onze Consumer Marketing Intelligence manager, maar ook onze agencies en klanten (denk Bol.com, Etos en Kruidvat). Je zult met iedereen aan tafel zitten.

·         Next step is om met deze data eerste stappen te maken op attributie en het in kaart brengen van consumer journeys. Enerzijds over onze eigen assets (micro-conversie), maar ook in strategische projecten met onze retailers voor volledige conversiepaden.


We beseffen dat dit een vrij brede rol is en dat je wellicht niet alle skills vanaf de start in the pocket hebt.  Maar we zijn meer dan bereid om in jou te investeren om je de overige competenties on the job te leren met behulp van onze partners. Daarom zoeken we een ondernemend en experimenterend iemand, die zelf op zoek gaat naar de ideale invulling van de rol binnen de organisatie. Die samen gaat werken met onze media en performance partners en het Google en Facebook team om de relevante audiences uit onze data te trekken en te vertalen naar actionable insights.


Welke skills zoeken wij?

Onze ideale kandidaat heeft ten minste:

·         Minimaal 3 jaar werkervaring in business of media intelligence

·         Een WO-Master in een relevante richting

·         Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

·         Kennis van / ervaring met DoubleClick, GTM, Facebook Business Manager, GAP/GA360 is een pré

 

 

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Bij L’Oréal zul je snel groeien en ontwikkelen. Je bouwt je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten. Internationale stappen kunnen hier een onderdeel van zijn. 


En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken.  Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van marketing en communicatie. Daarnaast zijn er veel opties om door te groeien binnen onze organisatie.Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.