< Назад к списку вакансий

Key Account Manager Douglas (Luxe Producten Divisie)

Сфера деятельности: Sales & Business Development

Тип должности: Permanent

Тип занятости: Full - Time

Место расположения: Hoofddorp

Страна: Netherlands

Key Account Manager Douglas  (Luxe Divisie)

Voor onze Luxe divisie zijn we op zoek naar een Key Account Manager om de strategische samenwerking met Douglas online en offline verder te versterken.

Als Key Account Manager richt je je op de ontwikkeling van het merkportfolio van L’Oréal Luxe in Nederland. Je ontwikkelt hierop een visie en beleid, met als doel de zichtbaarheid en het resultaat van onze merken te vergroten bij Douglas, offline in de winkels maar ook met een sterke nadruk op de online acceleratie.

In je rol ben je samen met de andere Key Accountmanagers het aanspreekpunt naar de klant. Je bent verantwoordelijk voor een deel van het merkenportfolio bij L’Oreal. Je stelt mede het budget op en bent verantwoordelijk voor de invulling en het behalen van de resultaten. Je werkt nauw samen met je klant en ontwikkelt een goede relatie. Een functie waarin visie, strategie en praktijk bij elkaar komen.

De rol is zowel strategisch als hands-on: samen met jouw counterparts van het account maak je het verschil door groei te realiseren in de diverse categorieën met onze merken. Dit bereik je door het opzetten en uitvoeren van 360 graden on- & offline activaties, onder meer op het gebied van assortiment, merchandising, CRM en media. Dit doe je in nauwe samenwerking met de Retail Activation managers en de online brand managers. Tegelijkertijd beheer je de uitgaven binnen het budget en overzie je het logistieke proces. Kortom, de ideale afwisseling tussen strategie, ondernemerschap en multifunctionele samenwerking.

In het kort:

·         Bouw aan de gezamenlijke consumer centric strategie met de retailer die je uiteraard baseert op marktinzichten en trends.

·         Bouw accurate forecasts en behaal de resultaten; omzet, marktaandeel en winst. Verzeker de uitvoering en monitor constant de ontwikkelingen op  merk- en categorieniveau.

·         Leid de onderhandelingen met de retailer waarbij de nadruk ligt op toegevoegde waarde creëren in partnerships.

·         Bouw aan een sterke externe relatie met het Category Management team en de andere stakeholders van de Retailer. Werk intern nauw samen met de andere afdelingen binnen de divisie (Retail team, Marketing, Digital, Educatie, Finance en Supply Chain).

Profiel:

De ideale kandidaat voor deze functie is ondernemend, ambitieus en pragmatisch. Je bent verantwoordelijk voor de onderhandelingen met je klanten dus commerciële en analytische ervaring zijn een must. Een belangrijk deel van de omzet wordt online gerealiseerd, het is daarom belangrijk om te beschikken over sterke digitale kennis. Je werkt nauw samen met de rest van het commercieel team dus bent een ware teamplayer. Verder zijn uitstekende sociale vaardigheden van belang voor het opbouwen van sterke klantrelaties en voor het opbouwen van een intern netwerk.

Must–haves:

·         Een afgeronde opleiding op Master niveau

·         Minimaal 6 jaar ervaring in (Online) Key Account Management

·         Ervaring met onlinesales

·         Sterke commerciële drive

·         Ondernemend, pro-actief, daadkrachtig & analytisch

·         Communicatief sterk en goed in het ontwikkelen en uitbouwen van relaties

·         Goede beheersing van Nederlands en Engels


Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductieprogramma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale collega’s zult ontmoeten.

En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken.  Dit biedt jou de kans om jezelf te verbreden op alle aspecten van Account Management, maar ook Marketing, Category Management, Digital, Supply Chain en Finance.

Wat zoeken wij?

Om onze toppositie in de markt te behouden, zijn we op zoek naar ambitieuze mensen, met sterke overtuigingen en ideeën. Mensen die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die graag “the extra mile” gaan en het verschil willen maken.

“A company is not walls and machines, it’s people, people and people”

(Eugène Schueller, oprichter van L’Oréal)

Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde mensen en een management wat jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar fun, naast serieus werk, essentieel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.

Sollicteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!