Функция: Продажи и Развитие бизнеса

Тип занятости: Полный рабочий день

Место расположения: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

Страна: Netherlands

Bedrijfsomschrijving

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat met ons diverse productportfolio we kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Kiehl’s, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY.

In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 420 mensen naar ons streven de nummer 1 positie te behalen met al onze merken in de Nederlandse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij 53 miljoen producten per jaar. 

Wij zetten ons in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij moedigen mensen met verschillende culturele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking aan om bij ons te solliciteren.

Waar zijn wij naar op zoek

We zijn op zoek naar ambitieuze studenten, met sterke overtuigingen en ideeën. Studenten die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die bereid zijn verder te denken dan de ‘status quo’ en met hun ideeën het verschil willen maken. We need talent! Om onze afdeling Cosmétique Active te versterken, zijn wij op zoek naar een stagiaire Category Management.

Functie omschrijving

Active Cosmetics is de divisie binnen L'Oréal die zich richt op het apothekerskanaal en verantwoordelijk is voor de merken Vichy, La Roche-Posay en Roger & Gallet. ACD is marktleider en verdedigt deze positie voortdurend door het introduceren van nieuwe productinnovaties en te investeren in een continue verbetering van de service aan zowel klant (apotheek) als consument.


Op deze positie ben je een echt 'spin in het web'. Je bent constant aan het schakelen met zowel het marketing- als sales team en bent nauw betrokken bij alle projecten en acties binnen het apothekerskanaal.


Je zult regelmatig het veld ingaan om samen met apothekers en/of rayonmanagers te kijken hoe wij de instore-communicatie kunnen verbeteren en samen met hen te werken aan een groei van onze merken. Een hands-on mentaliteit is dus ook echt een must!

Van flagshipstores bouwen tot aan het maken van schappenplannen- een enorm veelzijdige plek waarin je zowel jouw sales-als marketingskills kunt laten zien. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheden en de vrijheid om eigen projecten op te pakken. We verwachten dat je kritisch meekijkt naar het distributiekanaal en aangeeft waar verbetering mogelijk is, zodat je dit ook zelf direct aan kunt pakken.


Category Management

- Creatie en implementatie van de merchandising van beide merken (Vichy & La Roche-Posay)

- Aanspreekpunt externe partijen

- Creatie en implementatie van signing op de etalages bij onze point-of-sales

- Opzetten en analyseren van schappenplannen van keten en onafhankelijke apotheken op basis van sell-out data

- Bijhouden prijzendatabase


Business Development

- Opzetten nieuwe projecten ten behoeven van de ontwikkeling van het distributiekanaal en onze merken

- Administratie en analyses Incentive Programma

- Creatie en implementatie ondersteunend materiaal huisadviesdagen

- Analyseren sell-out huidadviesdagen
Profiel 

  • WO- student (Bachelor/Master)
  • Passie voor merken en trends
  • Op zoek naar verantwoordelijke stage om echte werkervaring op te doen
  • Ondernemend, zelfstandig en pro- actieve persoonlijkheid
  • Communicatief vaardig en flexibel
  • Schrikt niet van verantwoordelijkheden en levert graag een toegevoegde waarde
  • Open persoonlijkheid en oplossingsgericht
  • Vloeiend in Nederlands en Engels
  • Naast je studie actief geweest in nevenactiviteiten
  • Internationale ervaring is een pré

Carrière
Intern Development Program

L’Oréal investeert in de ontwikkeling van jong talent. L’Oréal biedt tijdens jouw stage het Intern Development Program aan, een ontwikkelingstraject speciaal voor stagiairs. Het IDP biedt gedurende de stageperiode: een welkomstpresentatie, persoonlijke begeleiding, presentatiemogelijkheden, officiële evaluaties en sociale evenementen (lunches, borrels, etc.).  

L’Oréal biedt stages in de disciplines van Marketing, Sales, E-Commerce, Finance, Supply Chain, Human Resources, Corporate Communicatie en Public Relations. Naast het ervaren hoe het is om te werken binnen een jong, energiek en dynamisch bedrijf, bieden wij stages aan vol verantwoordelijkheden met de kans na een succesvolle stage aangenomen te worden voor een Young Graduate Program.

Young Graduate Program

Als je bij L’Oréal start, krijg je eigen verantwoordelijkheden vanaf de eerste dag. Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde collega’s en met managers die jou stimuleren het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar gezelligheid, naast serieus werk, fundamenteel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.

Wij breken met de huidige trend van vast-omlijnde en algemene traineeships; wij geloven dat iedere carrière uniek is. Daarom bieden wij elke nieuwe werknemer een individueel afgestemd Follow up& Integration Track (FIT) aan. Dit bestaat uit een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op ons hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Na jouw individuele FIT ben jij in staat om als echte professional je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten op te bouwen. Bij L’Oréal zul je snel groeien en ontwikkelen. Internationale stappen kunnen hier een onderdeel van zijn. Per jaar nemen wij gemiddeld 25 Young Graduates aan op verschillende afdelingen De disciplines waar jij in kunt starten zijn Marketing, Sales, Finance en Supply Chain.

Wat bieden wij aan 

                                                                                                                                                                                                                                                 
Deze meewerkstage is fulltime, voor een duur van 5 tot 6 maanden. Je ontvangt een bruto stagevergoeding van €650,- per maand en reiskostenvergoeding, mits je niet in het bezit bent van een student ov-jaarkaart