Функция: Разработка нового продукта

Тип занятости: Полный рабочий день

Место расположения: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

Страна: Netherlands

Junior Product ManagerJouw rol

Om onze marketing afdeling te versterken, zijn wij op zoek naar een Junior Product Manager.

Voor deze rol zijn we op zoek naar een ambitieuze WO graduate, met sterke overtuigingen en ideeën. Je bent een avontuurlijke professional die uitdaging en verantwoordelijkheid zoekt, een toekomstige leider die verder denkt dan de ‘status quo’ en met jouw ideeën het verschil wil maken. Kortom: we need marketing talent!

 

De diversiteit van marketing binnen L’Oréal Nederland

Wat kun je verwachten wanneer je start in Marketing bij L’Oréal? Op deze vraag bestaat niet één antwoord dat op iedereen van toepassing is. Elk van onze 4 divisies is actief in een verschillende markt en kent daarom andere uitdagingen op gebied van marketing. Het is nogal een verschil of jouw product uiteindelijk in het schap van een supermarkt staat of bij een kapper, apotheek of parfumerie.

De exacte invulling van de functie verschilt dus per afdeling of divisie van L’Oréal Nederland. Hierover kun je meer lezen bij het kopje ‘over L’Oréal’. 

 

Er zijn gelukkig ook grote gemeenschappelijke delers. Wanneer je de functie van Junior Product Manager gaat bekleden, zal je:

 

·         de verantwoordelijkheid hebben voor de ontwikkeling van jouw merk/ categorie binnen de markt, met betrekking tot de waarden en reputatie van het merk

·         de potentie van jouw merk en bijgaande producten evalueren en nieuwe succesvolle marketingplannen zal opstellen (lanceren van nieuwe producten, promoties, advertenties…)

·         de resultaten van jouw merk monitoren, analyseren en rapporteren en de behoeften van consumenten en concurrentie in de markt zal analyseren

·         voorraden beheren o.b.v. analyses en tevens budgetten zal opstellen en controleren

·         sterke relaties onderhouden met:

o   de collega’s van sales, digital, logistiek en finance

o   PR en mediabureaus

o   het internationale marketing team.

De meest fantastische resultaten worden bereikt door met alle partijen goed samen te werken.

 


Profiel
Jij hebt:

·         Een afgeronde WO Master, bij voorkeur richting Marketing, Economie, Bedrijfskunde of Informatie Management;

·         Gevoel voor de dynamiek van de FMCG;

·         Kennis van marktontwikkelingen, consumenten, producten en concurrenten;

·         Een goed gevulde marketing toolkit, waarin digitale marketing skills (zoals online advertising, social media, digitale campagnes en media planning) onmisbaar zijn;

·         Affiniteit met de dynamiek van retail omgevingen;

·         Een goed cijfermatig/ financieel inzicht;

·         Analytisch inzicht om onderzoeksresultaten en marktgegevens te kunnen verwerken en interpreteren;

·         Een drang tot innovatie van het vakgebied;

·         Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (extra taalkennis is een pré

 

Daarnaast:

·         Ben je communicatief sterk en werkt graag in teamverband

·         Ben je flexibel en houdt van uitdagingen

·         Ben je innovatief, nieuwsgierig en ondernemend

·         Denk je out-of-the-box

·         Ben je inventief in het vinden van oplossingen

·         Schrik je niet af van veel verantwoordelijkheid

·         Streef je altijd naar verbetering, efficiëntie en optimalisatie

 

 

Wie zoeken wij?
Voor deze rol zoeken we ambitieuze mensen die klaar zijn voor de eerste stap van hun carrière en dit het liefst doen bij de meest toonaangevende speler in de markt. Mensen die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die graag “the extra mile” gaan en het verschil willen maken.

 

Verantwoordelijkheid vanaf je eerste dag

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

 

Jouw ontwikkeling in het Young Graduate Program

Wij breken met de trend van vastomlijnde en generieke traineeships; omdat wij geloven dat iedere carrière uniek is. Daarom bieden wij elke nieuwe werknemer een individueel afgestemd Follow up & Integration Track (FIT) aan. Dit bestaat uit een uitgebreid introductieprogramma waarin je L´Oréal als organisatie goed leert kennen. Verder wijzen wij jou een mentor toe buiten jouw eigen team en maken we voor jou een individueel relevant trainingsprogramma. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op ons hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Na jouw individuele FIT programma ben jij in staat om als echte professional je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten op te bouwen.

Kortom: bij L’Oréal ga je hard groeien en je zowel persoonlijk als professioneel ontwikkelen.

 

Jouw arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s, een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden zowel binnen als buiten je huidige vakgebied, zowel in Nederland als internationaal, een competitief en aantrekkelijk salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling), korting op L’Oréal producten en bij strategische partners (zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom) en leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten en maandborrels. Ook bieden wij online en offline development mogelijkheden voor thuis en op het werk, zoals trainingen en een persoonlijk ontwikkelprogramma.

 

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je nauw gaat samenwerken met veel verschillende mensen uit diverse vakgebieden. Dit biedt jou de kans om jezelf als professional uit te dagen en jouw kennis te verbreden.

 


Nieuwsgierig?

Ben jij klaar voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!


 

Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

 

A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)

  

Over L’Oréal – een dynamisch bedrijf met een uitdagende divisiestructuur

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de beauty business en is een van de grootste FMCG bedrijven. In 2013 gebruikten al  1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 internationale (en vele lokale) merken voldoen we aan de uiteenlopende behoeften van al onze consumenten. 

 

In onze Nederlandse vestiging, vlakbij Amsterdam, werken we met 440 mensen om onze nummer 1 positie op de beautymarkt te behouden en uit te bouwen. We bewegen ons in dynamische markten, waarbinnen het succes doorgaans afhankelijk is van de mate waarin je erin slaagt om met innovatieve producten in te spelen op de wensen van de consument.

 

Om deze reden lanceren wij zelf ook maandelijks nieuwe, innovatieve producten binnen categorieën als skincare, haircare, coloration, make-up en fragrances. Onze sterke marketing campagnes, strategische relaties met onze retail partners en een betrouwbare distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen in de Nederlandse markt.

 

Het succes van L’Oréal is het resultaat van een uniek merkenportfolio dat alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, haarkleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 

 

De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar bij de grootste drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops. Met deze retailers bouwen we strategische samenwerkingen die als doel hebben onze consumenten zo optimaal mogelijk te bedienden in hun continu veranderende behoeften. De Consumenten Producten Divisie kent talloze lanceringen per jaar en is daarmee het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

 

L’Oréal Luxe biedt een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter, voor mannen en vrouwen over de hele wereld. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Vanuit een selectief distributiekanaal wordt altijd een excellente service geboden die samen met onze exclusieve en kwalitatief hoogwaardige producten tegemoet komt aan de diversiteit aan wensen van onze consumenten.

 

De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertise van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te bieden aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan elke salon een fantastische ervaring.

 

De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid. Hierbij richten wij ons op mensen met een gevoelige of intolerante huid. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorgkanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid klinieken en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s werelds nummer één positie in dermocosmetica.

 

Deze divisiestructuur is één van de voornaamste krachten van L’Oréal en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.


 

Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op de carrière site: https://careers.loreal.com/en/locations/europe/careers-in-netherlands

En check Instagram: https://www.instagram.com/lorealnl/