Función del empleo: Sales & Business Development

Tipo de puesto: Permanent

Tipo de empleo: Full - Time

Localización: 's-Hertogenbosch

País: Netherlands

Field Sales Manager, regio Midden-Zuid Nederland

Jouw Rol:

Als Field Sales Manager ben je de coach & leidinggevende van een team van 6 regio accountmanagers binnen de kappersbranche van de Professionele Producten Divisie. Je bent de spil in het sales team en eindverantwoordelijk voor het behouden en uitbouwen van de regionale omzet voor onze merken L’Oréal Professionel & Kérastase in de regio Midden-Zuid Nederland.

Je bouwt en implementeert samen met het sales team een strategisch plan dat gericht is op de ontwikkeling van verschillende klantgroepen. Dit plan stem je continu af op de merk- en divisiestrategie, dankzij een nauwe samenwerking met de marketing en technische teams. Je hebt een lange termijn visie, ‘challenged’ de status quo en hebt een sterke passie en interesse voor het kappersvak en de branche!

Verantwoordelijkheden:

  • Je bent in staat een team te formeren en verder te ontwikkelen. Je weet een winnend team te smeden en je bent een gedreven coach voor de individuele teamleden. 
  • Je leidt de commerciële business strategie voor de merken op regionaal niveau en weet omzet en new business doelstellingen te realiseren.
  • Je helpt de accountmanagers met een accountplan van iedere regio om het maximale resultaat te behalen en in iedere onderhandeling of business opportunity een win-win situatie te creëren.
  • Je bent sterk in het beheren van relaties & netwerken en je weet fijne samenwerkingsverbanden met klanten en prospects te creëren.
  • Je coached en ondersteund het salesteam met de ontwikkeling van de salons door het bieden van onderscheidende services en activiteiten (merchandising, lanceringen, promoties, business- en training programma’s).
  • Je monitort, prioriteert en verbeterd de resultaten van de accountmanagers op basis van vooraf opgestelde KPI’s. Dit zijn zowel kwalitatieve als kwantitatieve doelstellingen.
  • Je stelt in Excel een nauwkeurige forecast en omzetfasering op van de te realiseren doelen.
  • Je zorgt voor een efficiënte communicatie flow tussen de verschillende stakeholders (sales, marketing, technisch, klantenservice, sales support etc.)
  • Je informeert, rapporteert en werkt samen met het management om de resultaten van jouw sales team en regio te verbeteren.

Competenties:

·         Afgeronde HBO- of WO opleiding

·         Aantoonbare ervaring met het aansturen en coachen van een team

·         Commerciële ervaring (resultaatgericht, incl. new business) +5 jaar

·         Netwerker, pro-actief en probleemoplossend

·         Empatisch vermogen, flexibel kunnen opstellen en communicatief sterk

·         Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel spreken als schrijven

·         Analytisch vermogen & sterke lange termijn visie

Wat bieden wij?

Als je bij L’Oréal gaat werken, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. 

En verder vind je bij ons:

·         Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

·         Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

·         Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

·         Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

·         Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. In deze functie zal je dagelijks samenwerken met collega’s uit vakgebieden als Sales, Marketing, Digital, Educatie en Finance. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden.

Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!

Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:

“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)

Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal:  

De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarktkanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt. 

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie – NYX Cosmetics

L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

De merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren - Urban Decay - Clarisonic - Shu Uemura - Viktor & Rolf - Diesel - Cacharel - Helena Rubinstein - Maison Martin Margiela.

De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: Kérastase - Redken - Matrix - Pureology - Decleor - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Essie – Carita – Decléor. 

De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorgkanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche-Posay – SkinCeuticals.

Deze divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.

Wil je weten hoe het is om voor L’Oréal Nederland te werken?

Kijk dan op de carrière site: https://careers.loreal.com/global/en/netherlands


#}