Función del empleo: Sales & Business Development

Tipo de puesto: Permanent

Tipo de empleo: Full - Time

Localización: Hoofddorp

País: Netherlands

Key Account Manager (1 direct report - Luxe Divisie)Over L’Oréal

L'Oréal is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld en al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de persoonlijke verzorging. Met onze sterke merken en producten bieden we persoonlijke verzorging aan voor iedere consument; ons motto is dan ook “Sharing beauty with all”.

Vanuit ons hoofdkantoor in Hoofddorp werken we met ongeveer 470 mensen aan het behalen of uitbouwen van de nummer 1 positie voor onze merken in de Nederlandse markt. Onze overtuigende marketing campagnes, sterke strategische relaties met onze retail partners en een ijzersterke distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen.

Om onze toppositie in de markt te behouden hebben we ambitieuze mensen nodig, met sterke waarden en visie op hun vakgebied. Mensen die professioneel kritisch zijn op de status quo, kansen herkennen en risico’s durven te nemen. Wij zoeken toekomstige leiders die een stap harder willen lopen om het verschil te maken in uitdagende markten. Kortom, wij zoeken talent.


De rol

De Key Account Manager is verantwoordelijk voor de groei van merken van L’Oréal Luxe bij één van de grootste parfumerie ketens van Nederland. Het portfolio bestaat uit 3 categorieën (skincare, make-up en parfums) en ijzersterke merken als Lancome, Giorgio Armany, Yves Saint Laurent, Ralph Lauren, Biotherm en omnichannel nichemerken Urban Decay en Kiehl’s.

Je gaat:

 • zorgen voor optimale zichtbaarheid van het Luxe portfolio bij de retailer, die extra focus krijgt dankzij het ontstaan van deze nieuwe rol. Samen met een Account Manager creëer je nieuwe kansen voor de verschillende luxe merken en investeer je diepgaand in de relatie met de verschillende categorie buyers.
   

 • bouwen aan de juiste strategie en focus, waarbij de top 15 vestigingen extra aandacht krijgen. Hiervoor heb je veel contact met het marketingteam, dat deels in Brussel zit. Hiervoor zal je enkele keren per maand naar Brussel reizen.

 • de account strategie ontwikkelen en focus aanbrengen, die je uiteraard baseert op marktinzichten en trends.
  Cruciaal is dat je de retailer op de juiste manier meeneemt in onze strategie.

 • de onderhandelingen met de retailer leiden en de P&L bewaken, dat spreekt voor zich.

 • de taken verdelen met je Account Manager, omdat het een groot portfolio aan merken betreft.
  Uiteraard ga je de Account Manager in jouw team uitdagen en ontwikkelen om samen de strategische roadmap en objectives te realiseren.

 • samenwerken met het groter salesteam van de luxe divisie. Jouw doel voor de komende drie jaar is om jaar op jaar 8 procent groei te realiseren bij je account.


Jouw profiel

L’Oréal zoekt een commerciële en proactieve Key Account Manager die op winkelniveau kansen verzilvert en zo de luxe merken de juiste profilering geeft bij de retailer. Affiniteit met retail, luxe merken of aantoonbare ervaring met dit marktsegment is een must om goede keuzes te maken.


Competenties

De invulling van de functie vereist inhoudelijk vakmanschap, maar ook persoonlijke kwaliteiten. De belangrijkste competenties, waarover de kandidaat moet beschikken zijn de volgende:


* Beslissen en activiteiten initiëren      

Neemt verantwoordelijkheid voor acties, projecten en mensen; neemt initiatieven, handelt met zelfvertrouwen en bepaalt een eigen richting; initieert en genereert activiteiten; neemt snelle, heldere beslissingen die harde keuzes of weloverwogen risico’s met zich mee kunnen brengen.


* Overtuigen en beïnvloeden  

Bereikt duidelijke overeenstemming en committent bij anderen door te overtuigen en te onderhandelen; maakt effectief gebruik van politieke processen om anderen te beïnvloeden en te overtuigen; brengt ideeën naar voren namens zichzelf en anderen; maakt een sterke persoonlijke indruk op anderen; zorgt voor een goede indruk op anderen.


* Analyseren   

Analyseert numerieke en verbale gegevens en andere soorten informatie door deze in componenten, patronen en relaties op te delen; gaat op zoek naar aanvullende informatie of een beter begrip van een probleem; neemt rationele besluiten op basis van de beschikbare informatie en analyse; begrijpt dat een bepaald vraagstuk deel kan zijn van een veel groter geheel; deelt de informatie op in componenten, patronen en relaties; komt met werkbare oplossingen voor verschillende problemen.


* Strategieën en concepten formuleren             

Werkt strategisch om doelen van de organisatie te bereiken; bepaalt en ontwikkelt strategieën; ontwikkelt positieve en interessante denkbeelden over het toekomstig potentieel van de organisatie; houdt rekening met een breed scala aan aspecten die betrekking hebben op de organisatie.


* Resultaten leveren en aan de verwachtingen van de klant voldoen                  

Richt zich op behoeften en tevredenheid van klanten; stelt hoge normen voor kwaliteit en kwantiteit; controleert en handhaaft kwaliteit en productiviteit; werkt op een systematische, methodische en ordelijke manier; bereikt consequent project-doelen.


* Ondernemend en commercieel denken         

Blijft op de hoogte van informatie over concurrenten en trends in de markt; identificeert zakelijke mogelijkheden voor de organisatie; houdt de ontwikkelingen binnen de organisatiestructuur in de gaten; toont financieel bewustzijn; beheerst kosten en denkt in termen van winst, verlies en toegevoegde waarde.


Concrete vereisten om in aanmerking te komen

 • Minimaal 5 jaar commerciële ervaring in Account Management, Trade Marketing of Category Management

 • Een afgeronde opleiding op Bachelor of Master niveau

 • Ervaring en/of affiniteit met retail vanuit een professionele, merkgedreven omgeving

 • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden

 • Leidinggevende ervaring is een sterke pré

 • Ondernemend, proactief, daadkrachtig & analytisch

 • Communicatief sterk, strategisch inzicht, cultuursensitief

 • Goede beheersing Nederlands en EngelsWat bieden wij?

Allereerst een strategische commerciële rol op een Key Account met veel groeimogelijkheden en een gevarieerd merkenportfolio. L’Oréal is een professionele en internationale organisatie, waar introducties op spectaculaire wijze in de markt gezet worden. Voor intern stakeholder management en meetings ben je 2 a 3 dagen op kantoor in Hoofddorp en enkele dagen per maand in België. Gevarieerde doorgroeimogelijkheden; afhankelijk van jouw wensen horizontaal, verticaal en/ of internationaal.

Als je bij L’Oréal start, krijg je vanaf de eerste dag een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.


En verder vind je bij ons:

 • Een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s;

 • Een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;

 • Een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een 13e maand, winstdeling, korting op ziektekosten en een gunstige pensioenregeling;

 • ‘Meeting free Wednesday’, wat jou in staat stelt om thuis te werken;

 • Korting op L’Oréal producten en bij strategische partners, zoals o.a. kappersketen Rob Peetoom;

 • Leuke extra’s zoals diverse sportieve bedrijfsactiviteiten.


Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jouw kennis over verschillende stakeholders te verbreden. Je zal samenwerken met collega’s uit vakgebieden als E-Commerce, Marketing, Digital, Supply Chain en Finance.


Solliciteren:

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan de genoemde voorwaarden?

Solliciteer dan snel!


Diversiteit in recruitment

Bij L’Oréal maken wij geen onderscheid in geslacht, etniciteit of leeftijd:“A diversified workforce in every function and on all levels strengthens our creativity and our understanding of consumers and it enables us to develop and market products that are relevant“.

(Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal)
#}