Función Laboral: Trade Marketing

Tipo de contrato: Jornada Completa

Ubicación: Netherlands - Headoffice Hoofddorp

País: Netherlands

Bedrijfsomschrijving
L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat met ons diverse productportfolio we kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Kiehl’s, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY.


In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 420 mensen naar ons streven de nummer 1 positie te behalen met al onze merken in de Nederlanse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij 53 miljoen producten per jaar. 

Wij zetten ons in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij moedigen mensen met verschillende culturele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking aan om bij ons te solliciteren.
 
Waar zijn wij naar op zoek

We zijn op zoek naar ambitieuze studenten, met sterke overtuigingen en ideeën. Studenten die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die bereid zijn verder te denken dan de ‘status quo’ en met hun ideeën het verschil willen maken. We need talent! Voor onze Divisie Luxe Producten zijn wij op zoek naar een Trade Marketing Stagiair.

Functie omschrijving

De Trade Marketing afdeling speelt een cruciale rol op de Luxe Producten Divisie van L’Oréal. De afdeling is verantwoordelijk voor de resultaten van de twintig luxe merken. De missie van Trade Marketing is het uitbreiden van onze merken bij onze retailers. Hierbij vorm jij als stagiair de schakel tussen Sales, Marketing en Merchandising! Bovendien heb je als Trade Marketeer een belangrijke interne (schakel tussen verschillende afdelingen) en externe (contact met cliënten) verantwoordelijkheid.

Als Trade Marketing stagiair zal je onderzoek (zowel kwalitatief als kwantitatief) uitvoeren naar de promotiestrategie en werkwijze van onze concurrenten.


Hierbij komen de volgende taken kijken:

 • Het maken van een SWOT analyse van onze promoties en de promoties van onze concurrent
 • Het samenstellen van focus groepen bestaande uit beautyadviseurs (werknemers van onze retailers) over de belangrijkste elementen van een succesvolle promotie
 • Het vergelijken van promotiedruk tussen merken, gerelateerd aan ROI (Return On Investment

Verantwoordelijkheden:

 • Het uitvoeren van het hierboven beschreven onderzoek (20%)
 • Ondersteunen van de Trade Marketeers (80%)
 • Werken aan een maandelijkse concurrentenanalyse, alle merken en ketens inbegrepen

Profiel

 • WO opleiding
 • Analytische vaardigheden en hands-on mentaliteit
 • In staat met deadlines te werken
 • Creatief en innovatief
 • Goede communicatieve vaardigheden en teamplayersmentaliteit
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal
 • Bedreven in PowerPoint en Excel

Carrière

Intern Development Program

L’Oréal investeert in de ontwikkeling van jong talent. L’Oréal biedt tijdens jouw stage het Intern Development Program aan, een ontwikkelingstraject speciaal voor stagiairs. Het IDP biedt gedurende de stageperiode: een welkomstpresentatie, persoonlijke begeleiding, presentatiemogelijkheden, officiële evaluaties en sociale evenementen (lunches, borrels, etc.).

L’Oréal biedt stages in de disciplines van Marketing, Sales, E-Commerce, Finance, Supply Chain, Human Resources, Corporate Communicatie en Public Relations. Naast het ervaren hoe het is om te werken binnen een jong, energiek en dynamisch bedrijf, bieden wij stages aan vol verantwoordelijkheden met de kans na een succesvolle stage aangenomen te worden voor een Young Graduate Program.

Young Graduate Program

Als je bij L’Oréal start, krijg je eigen verantwoordelijkheden vanaf de eerste dag. Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde collega’s en met managers die jou stimuleren het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar gezelligheid, naast serieus werk, fundamenteel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.

Wij breken met de huidige trend van vast-omlijnde en algemene traineeships; wij geloven dat iedere carrière uniek is. Daarom bieden wij elke nieuwe werknemer een individueel afgestemd Follow up & Integration Track (FIT) aan. Dit bestaat uit een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op ons hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Na jouw individuele FIT ben jij in staat om als echte professional je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten op te bouwen. Bij L’Oréal zul je snel groeien en ontwikkelen. Internationale stappen kunnen hier een onderdeel van zijn. Per jaar nemen wij gemiddeld 25 Young Graduates aan op verschillende afdelingen De disciplines waar jij in kunt starten zijn Marketing, Sales, Finance en Supply Chain.

Wat bieden wij aan  

Deze meewerkstage is fulltime, voor een duur van 5 tot 6 maanden. Je ontvangt een bruto stagevergoeding van €650,- per maand en reiskostenvergoeding, mits je niet in het bezit bent van een student ov-jaarkaart